22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαθανάσης: Συνεχίζονται οι ρυθμίσεις για την ενίσχυση όσων πλήττονται

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε λίγη ώρα πριν αναγγείλει τα μέτρα για τον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για τον περιορισμό δραστηριοτήτων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, όσο και για τα μέτρα στήριξης στους πληττόμενους κλάδους από τα νέα μέτρα που έχει εκπονήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία.

Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο, καθώς «σε κάθε φυσική καταστροφή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα. Θα τα ανακοινώσει για τη Σάμο ο πρωθυπουργός».

Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα «για τη δημόσια υγεία και για τη στήριξη επιχειρήσεων κι εργαζόμενων. Τα μέτρα στήριξης θα αφορούν στις περιοχές που πλήττονται από τα μέτρα της πανδημίας.

Κληθείς να σχολιάσει να θα δοθεί και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στο 2021 για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις επεσήμανε ότι η «κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ανακοινώνει μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος της πανδημίας. Εχουμε δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην επιδότηση θέρμανσης για εξωτερικούς χώρους είπε ότι υπάρχει στα σκαριά πρόγραμμα «που ετοιμάζει το υπουργείο και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας» προσθέτοντας ότι πρόκειται για «οριζόντιο μέτρο, όπου λειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικό χώρο».

Αποκάλυψε επίσης ότι εξετάζεται σοβαρά το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την επιδότηση κενών θέσεων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Για τις μειώσεις ενοικίων παραδέχτηκε ότι η «εθελοντική δεν δούλεψε πολύ. Η υποχρεωτική του 40% βοήθησε τις επιχειρήσεις».

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει εστίαση και τουρισμό «με συνεχή μέτρα» και μετά το τέλος της πανδημίας θα αξιολογήσουμε την κατάσταση».

Πηγή:Έθνος

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα