18.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε ο πιο κοντινός συνεργάτης του Πρωθυπουργού

Η εξέλιξη «βόμβα» για την παραίτηση ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ήρθε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (05.08.2022): ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκανε δεκτή. 

Η παραίτηση έγινε γνωστή με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Η παραίτηση Δημητριάδη έρχεται στη «σκιά» των δημοσιευμάτων σχετικά με τις παρακολουθήσεις αλλά και της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του επί χρόνια στενού του συνεργάτη με στόχο την πλήρη αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο τονίζει ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε εμπλοκή του σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα παρακολούθησης Predator, καθώς η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, που στόχο έχουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι. 

Η απόφαση για την παραίτησή του ελήφθη για να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που θα χρειαστεί να διαχειριστεί πολλές και σοβαρές κρίσεις, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές. 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα