18.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πελώνη: Self test σε 980.000 εργαζομένους από αυτή την βδομάδα – Θα εξεταστεί αν θα είναι υποχρεωτικό

Από σήμερα ύστερα από σύμφωνα γνώμη της Επιτροπής επαναλειτούργησαν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με αρνητικό αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ. Ήδη, 613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί απο τα ατομικά τεστ, κυρίως ασυμπτωματικοί.

«Τα αποτελέσματα από το self test μαθητών και εκπαιδευτικών θα συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας πως θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα είναι απόρροια έγκαιρης διάγνωσης και όχι επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων self test σε 980.000 εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, την δικαιοσύνη», τόνισε η κα. Πελώνη, ενώ επισήμανε πως θα εξεταστεί αν η χρήση τους θα είναι υποχρεωτική εντός της εβδομάδας.

Για τους εμβολιασμούς, η κα. Πελώνη ανέφερε πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά υποδειγματικά.

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ εκτιμάται πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους υγιείς 40ρηδες», ανέφερε προσθέτοντας πως είναι ανάγκη για τους μεγαλύτερους να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα πως περισσότερες λεπτομέρειες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των εμβολίων θα δώσει σήμερα στην ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, η κα Πελώνη τόνισε πως έχουμε πει πως η λογική των βαλβίδων αποσυμπίεσης είχε τη λογική για καλύτερη συμμόρφωση.«Το άνοιγμα της εστίασης είναι πιθανότερο να γίνει μετά το Πάσχα, παρά πριν».

Πηγή: tovima.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα