18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλεύρης – Περιμένουμε το επόμενο κύμα – Εξετάζουμε περισσότερες ελευθερίες στους χώρους με εμβολιασμένους

H πανδημία δεν έχει την επιπεδοποίηση που θέλουμε για να περάσουμε στο επόμενο κύμα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος «διασταύρωσε το ξίφος του» με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό.

«Όπου υπάρχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από το μέσο όρο της χώρας δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν κρούσματα και οι νοσηλείες είναι αυξημένες. Το 90% είναι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ και προέρχεται από το 30% του ενήλικου πληθυσμού», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε πως οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο.

«Εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και γι΄ αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα», ανέφερε.

Ξανθός: Το νέο κύμα θα κορυφωθεί μέσα στον Οκτώβριο

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως το επιδημιολογικό κύμα θα κορυφωθεί μέσα στον Οκτώβρη.

«Το πρόβλημα είναι πως ζήσαμε δύο δραματικά επιδημικά κύματα. Δεν έγινε ποτέ μία σοβαρή αποτίμηση του τι δεν πήγε καλά. Στη νέα αυτή φάση απαιτείται μία νέα στρατηγική, η οποία θα είναι πολυεπίπεδη.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε πως η χώρα δεν έχει θωρακιστεί, καθώς δεν έχει γίνει κάτι στο επίπεδο της επιδημιολογικής επιτήρησης.

Επίσης ανέφερε πως δεν έχει ενισχυθεί η προ νοσοκομειακή διαχείριση, καθώς η μάχη χάνεται πρώτα στην κοινότητα και στη συνέχεια στα νοσοκομεία.

Πλεύρης: Περιμένουμε το επόμενο κύμα

Απαντώντας σε αυτά ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως τα τεστ είναι στοχευμένα, δίνοντας ως παράδειγμα τα σχολεία.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως το επόμενο κύμα θα έρθει και το περιμένουμε.

«Στόχος του επόμενου κύματος είναι να έχει μικρότερη καμπύλη, καθώς όσο πιο ομαλά πηγαίνει το κύμα, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε», είπε.

Σχετικά με την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ωστόσο θα αντικατασταθεί σύντομα.

«Η επιτροπή επιδημιολόγων υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Από εκεί και πέρα επιχειρησιακά θα κάνουμε τις κινήσεις τις οποίες νομίζουμε πως θα είναι καλύτερες για όλους μας» πρόσθεσε.

Για παρελάσεις και εμβολιασμούς

Σχετικά με τις παρελάσεις, αξιολογούνται πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Όταν δεν υπάρχει διαφορετική απόφαση, σημαίνει πως τα πράγματα θα γίνουν κανονικά», ανέφερε προσθέτοντας πως « απόφαση της κυβέρνησης είναι πως άπαξ υπάρχει το εμβόλιο θα λειτουργεί κανονικά η κοινωνία, αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε από την πλευρά του πως πρέπει να γίνει ένα restart, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν βαλτώσει.

«Όπου η εκκλησία έχει μπει πιο δραστήρια έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», παραδέχτηκε ο κ. Πλεύρης με τον κύριο Ξανθό να λέει πως «δεν είναι παντού έτσι».

tovima.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα