22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολύ πιθανό να γίνει υποχρεωτική η μάσκα ξανά

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορωνοϊού, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Είμαστε ασφαλής χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Επανέλαβε δε ότι εξετάζονται τα δεδομένα και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπενθύμισε εξάλλου ότι από αύριο Τρίτη όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Πάντως, όπως τόνισε, «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός». «Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση» σημείωσε και υπενθύμισε ότι γι’ αυτό αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ. «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν και πότε θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εκκλησίες και λοιπά καταστήματα, απάντησε ότι «το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί» και συμπλήρωσε πως «όταν θα έχουμε εισήγηση θα ξέρουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών».

«Πρόκληση» όσα έγιναν την Παρασκευή στην Αγία Σοφία

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία και την τουρκική απόφαση μετατροπής της σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πρόκληση όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη». Επανέλαβε δε τη δήλωση του πρωθυπουργού πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας» και τόνισε ότι «η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά την τουρκική Navtex, τη χαρακτήρισε παράνομη προσθέτοντας πως περιλαμβάνει τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ σημείωσε πως το Ορούτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο, τη στιγμή που τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και ετοιμότητα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, είπε πως η Ελλάδα πάντα επιδιώκει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Υπενθύμισε εξάλλου πως «άλλο πλέγμα συζητήσεων δεν υπάρχει, πλην της μίας και μοναδικής διαφοράς μας», αναφερόμενος στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα