13 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων, χαμηλά αμειβομένων γονιών

Μισθωτοί καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης- μέλη του ΣΕΦΚ

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ποιοι είμαστε:

Είμαστε μια πρωτοβουλία μισθωτών εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων, που ζούμε ή εργαζόμαστε στη Νέα Σμύρνη  και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την κρίση που διέρχεται η εκπαίδευση. Γνωρίζουμε πως οι πολλαπλές απαιτήσεις του σχολείου, οι ανακολουθίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι κοινωνικοί φραγμοί, το ασφυκτικό πλαίσιο στη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και τα υπέρογκα τμήματα (ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική που ακολουθείται) έχουν καταστήσει δυστυχώς αναγκαία την εξωσχολική βοήθεια, πράγμα εκ προοιμίου απαράδεκτο. Παράλληλα, είμαστε μέλη του ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών), που δεκαετίες τώρα έχει συγκρουστεί στο χώρο των φροντιστηρίων με εργοδότες –φροντιστηριάρχες, που ορέγονται μια κουτσουρεμένη δημόσια παιδεία και αντιμετωπίζουν παιδιά και γονείς ως πελάτες. Ο ΣΕΦΚ είναι ένα σωματείο που έχει απώτερο στόχο την αυτοκατάργησή του, σε μια κοινωνία που θα διαθέτει δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς.

Συναντηθήκαμε στην εν λόγω πρωτοβουλία με την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, μια προσπάθεια που σκοπό έχει την επίλυση των άμεσων προβλημάτων των ανέργων αλλά και των εργαζομένων της περιοχής μας, τη δημιουργία θεσμών αλληλεγγύης και κοινής αντιμετώπισης των συνολικών ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, σε μια εποχή που η κρίση τους απειλεί.

Στην παρούσα συγκυρία:

Η οικονομική κρίση, η κλιμακούμενη φτώχεια, η ανεργία και η υποαπασχόληση αναγκάζει πλήθος γονιών να μη στηρίζουν πια τα παιδιά τους όπως το εκπαιδευτικό σύστημα απαιτεί, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των φροντιστηρίων, πραγματικότητα στην οποία είμαστε μάρτυρες καθημερινά στο χώρο εργασίας μας.

Λαμβάνουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στη διενέργεια δωρεάν μαθημάτων για παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα, ώστε να στηρίξουμε είτε την παραμονή τους στο δημόσιο σχολείο και τη συνέχιση των σπουδών τους είτε την επιτυχή συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η παρούσα δραστηριοποίηση θεωρούμε ότι είναι μια ελάχιστη υποχρέωση αλληλεγγύης για γονείς άνεργους, αδύναμους, υποαπασχολούμενους και εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθειά μας για την ήττα της πολιτικής εκείνης που έχει οδηγήσει σε αυτή την πραγματικότητα αλλά και της γενικότερης προσπάθειας δημιουργίας θεσμών αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες σε πολλά επίπεδα. Σκοπεύουμε να εντάξουμε στην προσπάθειά μας και συναδέλφους του δημόσιου σχολείου και απευθυνόμαστε για αυτό και στην τοπική ΕΛΜΕ. Η οργάνωση της δραστηριότητας αυτής θα φέρει τη σφραγίδα της εμπειρίας μας (είμαστε επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης πάρα πολλά χρόνια) και στηριζόμαστε και στην κάθε λογής βοήθεια της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Σμύρνης, αιτούμαστε, την παρέμβασή σας για την παραχώρηση σχολικής αίθουσας για τη διενέργεια των μαθημάτων ή ακόμα και μια αίθουσα ανά σχολικό συγκρότημα -καθώς υπάρχει η ιδέα να πραγματοποιηθεί  η προσπάθεια και ανά σχολικό συγκρότημα.

Έχουμε την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση, στο επόμενο διάστημα, θα οδηγήσει αρκετά παιδιά εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και άλλα στην αδυναμία να φτάσουν μέχρι τις πανελλήνιες εξετάσεις με αξιώσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που φτιάχνεται υπολογίζουμε να ξεκινήσουν μαθήματα τη 2η εβδομάδα Ιανουαρίου 2012. Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο…

Για τους καθηγητές της πρωτοβουλίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Χριστόφορος Βλάχος 6977254399

Για την Εργατική Λέσχη

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Χρύσα Πλακιώτη 6942420730

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα