4.1 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Πόλεμος” Σγουρού-Πατούλη με εκατέρωθεν κατηγορίες και αιχμηρές εκφράσεις

Άγρια κόντρα με σκληρές εκφράσεις και κατηγορίες, ξέσπασε μεταξύ των υποψήφιων για την Περιφέρεια Αττικής, Γιάννη Σγουρού και Γιώργου Πατούλη.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωση του ο Γ. Σγουρός, “Πατούλης και Δούρου είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος:Την ώρα που η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών έκρινε παράνομο πέρα ως πέρα τον περιοριστικό όρο για τον ανταγωνισμό που είχε βάλει η Περιφέρεια Αττικής σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας,  ο κ. Πατούλης έσπευδε να κάνει πλάτες στην κα Δούρου. Την κα Δούρου που με τη σειρά της προσπαθεί απεγνωσμένα και επί ματαίω να κάνει το άσπρο μαύρο μιλώντας για fake news”.

Το γάντι σήκωσε ο Γ. Πατούλης λέγοντας πως  η υποψηφιότητα του είναι υποψηφιότητα ήττας και ρίχνει νερό στο μύλο της Δούρου, καθώς η η εκλογή Δούρου και ότι αποτέλεσμα είχε αυτή ήταν έργο του κ. Σγουρού εξαιτίας της δική του ανεπάρκειας ως υπερνομάρχης και Περιφερειαρχης Αττικής”.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Σγουρού και Πατούλη:

Σγουρός:Ζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής – Η propaganda της Δούρου συναντάται με τα άλλοθι Πατούλη

Άγνοια, ανεπάρκεια, αδιαφορία, ή μήπως σκοπιμότητα; Όποιο απ’ όλα κι αν ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυρία Δούρου, βρήκε στο πρόσωπο του κ. Πατούλη, έναν ένθερμο συμπαραστάτη.  Ή μήπως τελικά πρόκειται για τις όψεις του ιδίου νομίσματος;

Την ώρα που η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών έκρινε παράνομο πέρα ως πέρα τον περιοριστικό όρο για τον ανταγωνισμό που είχε βάλει η Περιφέρεια Αττικής σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας,  ο κ. Πατούλης έσπευδε να κάνει πλάτες στην κα Δούρου. Την κα Δούρου που με τη σειρά της προσπαθεί απεγνωσμένα και επί ματαίω να κάνει το άσπρο μαύρο μιλώντας για fake news …

Ρωτάμε από κοινού και εναλλάξ τους κ.κ. Δούρου και Πατούλη:

  1. Ποια συμφέροντα υπαγορεύουν στην κα Δούρου να θέτει τέτοιους όρους σε διαγωνισμούς συντήρησης οδοποιίας με χιλιομετρικές αποστάσεις σε ευθεία από την πλατεία Συντάγματος, που περιορίζουν τον ανταγωνισμό;
  2. Πότε άλλοτε τέθηκε τέτοιος όρος ξανά σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής;
  3. Γιατί αποφασίστηκε να τεθεί για πρώτη φορά αυτός ο όρος σε διαγωνισμούς των οποίων ο προϋπολογισμός θα έφτανε αθροιστικά στα 88 εκ. € καθ’ ομολογία του αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών και μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της κας Δούρου;  Είναι η πρώτη φορά που Δημόσιος Φορέας αντί να αφαιρεί καταχρηστικό όρο και να δημοπρατεί το έργο αμέσως, να λέει ότι θα προσβάλλει την Απόφαση επιμένοντας στον πρόσθετο καταχρηστικό όρο με αποτέλεσμα να μην  συντηρούνται οι δρόμοι. Εκτός αν δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
  4. Ποια συμφέροντα υπαγορεύουν στον από καραμπόλα υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Πατούλη να κάνει πλάτες στην κα Δούρου;
  5. Για ποιο λόγο σπεύδει να εξισώσει καταγγέλλοντες και καταγγελθέντες, προσφέροντας άλλοθι σε πρακτικές που αν μη τι άλλο κρίθηκαν παράνομες – και συμπληρώνουμε καταδικαστέες;
  6. Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Πατούλης ότι εάν η Παράταξή μας δεν είχε κάνει την καταγγελία, κανένας δεν θα καταλάβαινε τίποτα και η διαδικασία θα προχωρούσε σα να μην έτρεχε τίποτα;
  7. Ή μήπως συνεκδοχικά και κατά την πρωτοφανή λογική του κ. Πατούλη, όταν ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΔ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για διάφορα έργα το κάνουν γιατί εξυπηρετούν συμφέροντα;

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαίωσαν  ότι αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού νομίσματος.

Στις κάλπες του Μαΐου του 2019 οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την ηχηρή, αποστομωτική απάντησή τους, στηρίζοντας αυτοδιοικητικές επιλογές, που δίνουν αναφορά στους πολίτες και μόνο σ’ αυτούς.

Πατούλης: Η εκλογή Δούρου το 2014, ήταν «έργο Σγουρού». Η ανεπάρκειά του ως Υπερ-νομάρχης κι Περιφερειάρχης Αττικής, επέτρεψε τη νίκη των δυνάμεων του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο σοφός ελληνικός λαός χρησιμοποιεί ένα ρητό, το οποίο δικαιολογεί τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο κ. Σγουρός:» Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Μόνο γέλια προκαλεί η ανεπιτυχής προσπάθειά του να παρουσιάσει ως «όψη του ίδιου νομίσματος», την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, με αυτήν της απερχόμενης Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Γι αυτό και την εκλαμβάνουμε ως ένα κακόγουστο αστείο, ενός ανθρώπου που τελεί σε καθεστώς ταραχής και σύγχυσης.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν στις εκλογές του 2019, όσα έγιναν το 2014.
Δεν θα επιτρέψουμε στον άνθρωπο που ευθύνεται αποκλειστικά για την εκλογή Δούρου το 2014, εξαιτίας της ανεπάρκειας κι ανικανότητάς του ως Περιφερειάρχη, να επαναλάβει το ίδιο έργο. Δεν θα αφήσουμε τον κ. Σγουρό να γίνει «λαγός» της κας Δούρου, το χρήσιμο άλλοθι της , που θα προσφέρει συγχωροχάρτι στην πιο αποτυχημένη ίσως Περιφερειάρχη Αττικής.

Αρκετή ζημιά προκάλεσε στην Αττική ο κ. Σγουρός , τόσο ως Περιφερειάρχης, με την ανικανότητά του να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του Λεκανοπεδίου. Όσο και ως «εύκολος» όπως αποδείχθηκε στην πράξη αντίπαλος, μιας υποψηφιότητας που κύρια στοιχεία της ήταν ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε:

Γιατί επιμένει να είναι υποψήφιος ξανά στην Αττική; Δεν έχει επάγγελμα να εξασκήσει; Δεν πήρε «το μάθημά του» το 2014;

Τι καινούριο έχει να προτείνει το 2019 στους πολίτες, που δεν το πρότεινε το 2014 που τον καταψήφισαν;

Πως τολμά να μιλά για «καραμπόλες» αυτός που και το 2014 και το 2018, προσπάθησε με υπόγεια μέσα να αποσπάσει τη στήριξη κομμάτων που σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του;

Προφανώς ο κ. Σγουρός μας περνά για λωτοφάγους.

Θέλει να ξεχάσουμε την τεράστια ευθύνη του για τη νίκη Δούρου, στις εκλογές του 2014.

Να ξεχάσουμε το ανύπαρκτο έργο του στην Περιφέρεια και Υπερ-νομαρχία Αττικής.

Να ξεχάσουμε τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του, για το γεγονός ότι σήμερα η Αττική δεν έχει λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της , ότι δεν έχει επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο σύνολο των Δήμων της, ότι εξακολουθούν πολλές περιοχές να βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, ότι το οδικό δίκτυο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας ήταν και είναι σε κακή κατάσταση.

Να ξεχάσουμε ότι είναι ένας «επαγγελματίας υποψήφιος», προϊόν του κομματικού σωλήνα, με μηδενική επαγγελματική κι επιστημονική πορεία.

Η Αττική και οι πολίτες της δεν ξεχνούν και δεν γυρίζουν πίσω. Δεν συμβιβάζονται πλέον με μέτριες υποψηφιότητες, χωρίς καμία προγραμματική αξιοπιστία. Απαιτούν νέα πρόσωπα, με γνώση, με εμπειρία, με ικανότητα να διεκδικούν αποτελεσματικά. Πρόσωπα και υποψηφίους με επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική καταξίωση.

Απαιτούν καθαρές λύσεις στη μάχη που έχουμε να δώσουμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων. Η υποψηφιότητα Σγουρού είναι υποψηφιότητα ήττας , «νερό στο μύλο» της κας Δούρου.

Οι πολίτες της Αττικής δεν θα επιτρέψουν το 2019 να γίνουν όσα έγιναν το 2014. Απαιτούν μια Νέα Αρχή για την Αττική. Κι αυτή μπορεί να την εγγυηθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8,118ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα