16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΙΣ ”ΑΛΠΕΙΣ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ…

Alps-Trailer-SnapshotΔεν είναι λίγες οι φορές, που παρακολουθώντας μια ταινία ή μια τηλεοπτική παραγωγή αναγνωρίζεις οικεία μέρη. Η Νέα Σμύρνη είναι ένα γνώριμο σκηνικό, αφού πολλές φορές  έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες παραγωγές! Η πρόσφατη της ‘εμφάνιση’ ίσως είναι και η πιο σημαντική. Και αυτό, γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος μετά τον «Κυνόδοντα», ο οποίος κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Oscar, επέλεξε σημεία της πόλης μας για να γυρίσει την τελευταία του ταινία, «Άλπεις».

Ο πολυβραβευμένος Λάνθιμος μας κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους, καθώς όλος ο κινηματογραφικός κόσμος μιλά για το ταλέντο του και τον ιδιαίτερο ρεαλισμό των πρωταγωνιστών του. Οι «Άλπεις» εκτυλίσσονται πάνω σε 2 κεντρικά θέματα, ένα νοσοκομείο και ένα αθλητικό κέντρο. Το τελευταίο, δεν είναι άλλο από το κλειστό γήπεδο του Πανιωνίου ‘Ανδρέας Βαρίκας’, όπου πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας.

Είναι σημείο των καιρών, ότι ο Λάνθιμος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους ανθρώπους, οι οποίοι του παραχώρησαν δωρεάν τους χώρους, που χρειάστηκε. Οι «Άλπεις» έχουν ήδη βραβευτεί με πολλούς διεθνείς τίτλους, με πιο σημαντικό το βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας. Εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, να δείτε μέσα στις γιορτές τις «Άλπεις» και να νιώσετε διπλά υπερήφανοι ,τόσο για την ελληνική παραγωγή, όσο και για τη συμβολή της πόλης μας στη δημιουργία ενός αριστουργήματος…

ALPS / ALPEIS

του Γιώργου Λάνθιμου
με τους Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια, Άρη Σερβετάλη

Υπόθεση:
Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VLfc-i5PLYw]

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα