20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλογή υλικού για το ψηφιακό μουσείο του Δήμου Νέας Σμύρνης

πολ οργΟ Δήμος Νέας Σμύρνης ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες την υλοποίηση ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του, την ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου με τον προσωρινό τίτλο “Η Σμύρνη των Δύο Ηπείρων, του Ελληνισμού και του Κόσμου. Άυλες Δράσεις για μια Ψηφιακή/Βιωματική Έκθεση σε Φυσικό Χώρο και στο Διαδίκτυο”.

Σκοπός του Μουσείου είναι να φωτίσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ακμή και στον αφανισμό μετά από έναν λαμπρό πολιτισμό και στη δημιουργία από τις στάχτες ενός νέου κόσμου.

Η παιδεία, η πολιτική, η επικοινωνία και, γενικά, η δημόσια δράση, και οι τρόποι με τους οποίους η ίδια κοινωνία αναζητά την ταυτότητα της και δημιουργεί τις εικόνες που κληρονομεί για τον εαυτό της παρουσιάζονται ως συμβολές στην προσπάθεια αυτογνωσίας της δικής μας κοινωνίας στο παρόν και στο μέλλον της.

Το έργο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και υλοποιείται από ομάδα στελεχών, ενώ έχει επιλεγεί χώρος περίπου 400 τμ κοντά στην κεντρική πλατεία και διαμορφώνεται με τρόπο ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες τα εκθέματα του με σεβασμό στην ιστορία και στους μουσειολογικούς κανόνες.

Το Μουσείο θα καλύψει όλες τις ιστορικές περιόδους από την προϊστορία μέχρι και σήμερα, με την παρουσία που έχουν οι κοινότητες αυτές στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ως Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης θα θέλαμε να σας καλέσουμε να μας φέρετε υλικό (φωτογραφίες, βιογραφίες, βιβλία, κειμήλια, έργα τέχνης, τοπικό τύπο)  που σχετίζεται με τη Νέα Σμύρνη των τελευταίων χρόνων ώστε με την ενεργή συμμετοχής σας να συνδιαμορφώσουμε το Μουσείο της πόλης μας.

Υπεύθυνος συλλογής του υλικού είναι ο κ.Κων/νος Καλογρίδης

Ώρες συγκέντρωσης του υλικού : Δευτ – Παρ / 10.00-14.00

Διεύθυνση: Eλ. Βενιζέλου 16, 7ος όροφος

Καταληκτική ημερομηνία  : 15 Ιουνίου 2015

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα