17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμμορία γυναικών «έγδυνε» σπίτια στην Αττική – Συνελήφθησαν στο Νέο Κόσμο

Συμμορία γυναικών που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσαν αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ τέσσερις Ελληνίδες, που φέρονται να αποτελούν μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδες. Κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας.

Λίγο πριν την σύλληψή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις γυναίκες είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από ένα σπίτι και απόπειρα ληστείας. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που προσέτρεξαν στο σημείο, τις εντόπισαν, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας έμπαιναν σε πολυκατοικίες και στη συνέχεια προέβαιναν στις διαρρήξεις των διαμερισμάτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 2 δακτυλίδια
– αλυσίδα λαιμού.
– τσαντάκι μέσης
– το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ
– κινητό τηλέφωνο

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις – κλοπές από οικίες.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συλληφθείσες έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα