24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμπαραστάτης του Δήμου ο Βασίλης Σπανάκης για την δημιουργία νηπιαγωγείου

Την επιτάχυνση της διαδικασίας αγοράς οικοπέδου των ΕΛ.ΤΑ.  Α.Ε. από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, προκειμένου να υποστηριχθεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να στεγαστούν περισσότερα από 100 παιδιά, ζητάει ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση ο κ. Σπανάκης, πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 1.112 τ.μ., ιδιοκτησίας των ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε, επί των οδών Αγίων Αναργύρων και Ναζλίου στη Νέα Σμύρνη, το οποίο έχει μισθώσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης από την 1η Νοεμβρίου 2017 και με διάρκεια μίσθωσης τα 12 έτη. Στις 19 Μαΐου 2020, ο  Δήμος Νέας Σμύρνης ζήτησε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.  Α.Ε. την τροποποίηση της σχετικής σύμβασης, προκειμένου να τοποθετήσει προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες για την υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ωστόσο η απάντηση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ.  Α.Ε. ήταν αρνητική.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει ότι «ο Δήμος Νέας Σμύρνης με την από 26-1-2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου και για τον λόγο αυτό έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου. Όμως, το ενδιαφέρον του Δήμου Νέας Σμύρνης για το συγκεκριμένο οικόπεδο ξεπερνά τα 13 έτη και μάλιστα με αλλεπάλληλες επιστολές» και καταλήγει:

«Σήμερα, υπάρχουν “λόγοι επιτακτικής ανάγκης” αφού θα στεγάσει πάνω από 100 παιδιά για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Επειδή υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επειδή ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας με 110.000 και πλέον κατοίκους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε ώστε το Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. να λάβει σχετική απόφαση πώλησης του συγκεκριμένου οικοπέδου στον Δήμο Νέας Σμύρνης;

2) Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε για να διευκολυνθεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης αφού οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές;

3) Προτίθεσθε να χρηματοδοτήσετε τον Δήμο Νέας Σμύρνης για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα