23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη με τη Νεοσμυρνιώτισσα Πόπη Παντελέων με αφορμή την ημερίδα yoga στο Άλσος

yoga 1Τι είναι γιόγκα;
Η γιόγκα είναι μια επιστήμη για τον άνθρωπο,για το σώμα,τον νού,μια επιστήμη της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης στον κόσμο μιας ανάπτυξης που
περιλαμβάνει το σώμα τον νού και το πνεύμα…
Σε ποιους απευθύνεται η γιογκα;
Ο καθένας μπορεί να ασκήσει τη γιόγκα,ανεξάρτητα από ηλικία φύλο η επίπεδο ευλυγισίας γιατί η γιογκα εξατομικεύει τη μεθοδο της ανάλογα με τις ανάγκες του ανθρώπου.
Ποια είναι τα οφέλη της;
Βελτιώνει το μυοσκελετικο σύστημα,καλλιεργει ευλυγισία,δύναμη και αντοχή.βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. μειώνει τους σωματικούς πόνους, την ένταση και τον φόβο…
Η γιόγκα βιωματικά μέσα από όλα της τα συστήματα στοχεύει στην αρμονία του σώματος του νού και της ψυχής.

 

Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην γυμναστική και την γιόγκα;
Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική είναι τρόπος και στάση ζωής..
Πρώτη και βασική διαφορά ανάμεσα στις ασκήσεις της γυμναστικής και της γιογκα είναι ότι οι  ασάνες(στάσεις) όπως ονομάζονται δεν είναι ασκήσεις.Είναι τεχνικές που θέτουν το φυσικό σώμα σε στάσεις οι οποίες καλλιεργούν την επίγνωση ,την χαλάρωση,,την συγκέντρωσηκαι τον διαλογισμο.
Η άσκηση αυξάνει τους ρυθμούς της αναπνοής,η άσανα τους μειώνει.
Η άσκηση αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος η άσανα την μειώνει.Οι ασανες γίνονται αργά με επίγνωση τονώνουν όλα τα ενεργειακα κανάλια  και τα εσωτερικά όργανα αναπτύσοντας καλή υγεία.

yoga 3
Ετος γιόγκα 2014;ποιος ο στόχος;
Το έτος γιόγκα είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γιόγκα Ελλαδας σε συνεργασία με τη Δικτυογένεσις με τη υποστήριξη δασκάλων κ σχολών από ολη την Ελλάδα.Είναι μια χρονια γιορτης με σκοπό οι αρχές και τα οφέλη της γιόγκα να περάσουν στη κοινωνία κ να ενθαρρυνθεί η συνεργασία κ η ενότητα του χώρου.
Ολες οι δρασεις θα καταλήξουν σε ένα ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ το φθινόπωρο του 2014

yoga 2
Πως μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όσους συνδημότες μας ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την γιόγκα;
Ηδη ο δήμος της Νέας Σμύρνης μας έδωσε την ευκαιρία και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο γιαυτό, να διοργανώσουμε αυτην την ανοιχτή ημερίδα στον χώρο του Αλσους. Πιστεύω  οτι στο μέλλον  θα υπάρξουν αλλα προγράμματα και δραστηριότητες προς αυτή την κατεύθυνση..
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω οτι στην Ευρώπη,την Αμερική,την Αυστραλια αλλα και την Ασία η γιόγκα εφαρμόζεται σε νοσοκομεία κ κλινικές ως εναλλακτικός τρόπος θεραπείας…επίσης εφαρμόζεται σε φυλακές,σε σχολεία,σε κέντρα ηλικιωμένων,σε γηροκομεία.Διδάσκεται σε σχολές θεάτρου,μουσικής..
Επειδή πιστεύω απόλυτα. στην δύναμη της τοπικής κοινωνίας..η Τοπική Αυτοδιοικηση μπορεί να προσφέρει την δυνατοτητα στους πολίτες της,ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή,να έχουν καλύτερη υγεία,ηρεμία,χαρα…συναισθηματική ευεξία και περισσότερη αντοχή στις εξωτερικές αντίξοες συνθήκες…

Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής είστε ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου στην ημερίδα της Κυριακής;

Πέρασαν πάνω από 1500 άτομα όλων των ηλικιών, νούμερο που θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο. Σημαντικό είναι ότι πάρα πολλοί συμμετέχοντες έκαναν γιόγκα πρώτη φορά και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθουν περαιτέρω πληροφορίες.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα