22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχεδόν όλα έτοιμα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Πρώτη «μάχη» στις Επιτροπές

  • Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη (24/1), αναμένεται να τεθεί στην κρίση του ελληνικού Κοινοβουλίου
  • Το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή
  • Συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη (24/1) αναμένεται να τεθεί στην κρίση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για τη συζήτησή του αναμένεται να διευκρινιστούν στη Διάσκεψη των προέδρων τη Δευτέρα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Παράλληλα, η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων θα συνεδριάσει στις 17:00 με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/stin-teliki-eytheia-i-kyrosi-tis-symfonias-ton-prespon-proti-machi-stis-epitropes-tis-voylis/#ixzz5dExHNjjC

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα