22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζουλάκης: “Στόχος μας, κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών”

imageΣτόχος  του Δήμου Ν. Σμύρνης , είναι η εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών που θα το ζητήσουν οι οικογένειές τους .

Αυτό δήλωσε , ο Δήμαρχος , Σταύρος Τζουλάκης , απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου ,της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλέξη Ματή.

Ο κ. Τζουλάκης , εξέφρασε την αισιοδοξία του,  ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών!

«Για το ΕΣΠΑ, εμείς θα κινηθούμε στα προηγούμενα πλαίσια. Ό,τι είχαμε κάνει και πέρυσι, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Πέρυσι, αν θυμάστε καλά είχανε μείνει πάρα πολύ λίγα παιδάκια απ’ έξω. με την αύξηση τώρα των παιδιών που θα γίνει στο νέο παιδικό σταθμό πιστεύω πως δεν θα μείνει κανένα παιδία απ’ έξω. τώρα, όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται μέσω των φορέων, είτε λέγεται ΚΕΔΕ, είτε ΠΕΔΑ, για την αύξηση των κονδυλίων και του ΕΣΠΑ, σίγουρα είμαστε υπέρ και σίγουρα συνεισφέρουμε σ’ αυτό», ήταν τα λόγια του κ. Τζουλάκη.

Ο κ.  Ματής, επιτέθηκε στην ΚΕΔΕ για τη στάση που έχει τηρήσει στο θέμα χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών.

«Ανησυχητική , είπε , είναι η στάση της ΚΕΔΕ, η οποία ενώ στην αρχή μιλούσε για 250 εκ. ευρώ ότι είναι τα απαραίτητα, ικανοποιήθηκε με τα 180 εκ. ευρώ που έλαβε και πέρυσι. Σ’ αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και το εξής, ότι όσο αφορά το ΕΣΠΑ η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά και αυτό καταγράφηκε και από την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, να μπούνε και τροφεία στους παιδικούς σταθμούς που θα χρηματοδοτηθούν», τόνισε ο.

Ακολούθως, δήλωσε ότι στους δήμους που το ΚΚΕ έχει την πλειοψηφία, δηλαδή σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Ικαρία και Πετρούπολη, οι δημοτικές του αρχές θα ζητήσουν την χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτι που είναι βέβαιον όμως ότι δεν θα …ικανοποιηθεί .

«Εμείς θέλουμε να μάθουμε ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και τι μέτρα θα λάβει για τα νέα αρνητικά δεδομένα. Εμάς η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα το απαιτήσουμε αυτό, όχι μόνον σαν Δήμος Νέας Σμύρνης, αλλά και γενικά όλοι οι δήμοι. Και εκεί που έχουμε εμείς την πλειοψηφία σαν ΚΚΕ αυτό θα το πράξουμε. Επίσης να δούμε τι θα γίνει και με τα παιδιά που πέραν από τις αιτήσεις πάλι θα μείνουν απ’ έξω», κατέληξε ο κ. Ματής.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα