24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι απαντάει ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης στην Εστία για το μουσείο

estia
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σε δελτίο τύπου που εκδώσατε στις 24.04.2016 και κοινοποιήσατε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το οποίο ήδη αναπαράχθηκε αναφέρετε ότι «Ξέχασε η Δημοτική Αρχή να αναφέρει το όνομα της ΕΣΤΙΑΣ τόσο στο γενικό χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Μουσείου, όσο και στο υπόμνημά του» και πιο κάτω αναφέρετε επίσης ότι «Ξέχασε ο Δήμος να αναφέρει την ΕΣΤΙΑ ως φορές ιστορικής συνέχειας του μικρασιατικού πολιτισμού…»
Θα ήθελα να σας επισημάνω κ. Πρόεδρε, ότι κατά τη διαδικασία ψηφιοποίησης υλικού συναντηθήκαμε αρκετές φορές με την υπεύθυνη του αρχειακού υλικού της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης κα Παπαδοπούλου και ζητήσαμε υλικό για το ψηφιακό μουσείο, προσφέροντας από την πλευρά μας τη δωρεάν ψηφιοποίηση όλου του αρχειακού υλικού του Ιδρύματός σας. Η κα Παπαδοπούλου αρνήθηκε να μας παραδώσει οποιοδήποτε υλικό.
Στην πινακίδα της εισόδου εμφανίζονται οι πηγές των τεκμηρίων της ψηφιακής έκθεσης. Συνεπώς λόγω της άρνησης της ΕΣΤΙΑΣ να μας παραχωρήσει οποιοδήποτε τεκμήριο , όπως σας προανέφερα, δεν υπάρχει καμία αναφορά.
Να σας επισημάνω ακόμη ότι στην προσφώνησή μου κατά την ημέρα των εγκαινίων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και δικής σας αναφέρθηκα στην ΕΣΤΙΑ Ν. Σμύρνης και σας μεταφέρω αυτούσιο κομμάτι της ομιλίας μου «Η μουσειακή έκθεση διαθέτει λοιπόν την τρίτη ενότητα αφιερωμένη στην ιστορία και την κληρονομιά της Νέας Σμύρνης: στην παράδοση της πνευματικής και κοινωνικής δράσης, στην οικονομική ζωή μέσα από τον Τύπο, στις γιορτές, στην ψυχαγωγία και την αναψυχή στην πόλη, στα αθλητικά σωματεία, στις σημαντικές στιγμές στην ιστορία της πόλης. Συγκεκριμένα, η κληρονομιά της Σμύρνης, άυλη μεν, μεταφέρθηκε στη Νέα Σμύρνη, μέσα από τη επανίδρυση των σμυρναϊκών αθλητικών σωματείων του Πανιωνίου και του Μίλωνα, καθώς και της Αγίας Φωτεινής, του Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής, των Ορφανοτροφείων της πόλης, της Εστίας, που απηχούν την παράδοση της οργάνωσης των πνευματικών ιδρυμάτων της παλιάς πατρίδας.»
Ευελπιστώ και ελπίζω η σημερινή διοίκηση του Ιδρύματος, να ανοίξει δρόμους συνεργασίας με το Δήμο μας, μέσα από πνεύμα καλής θελήσεως, αμοιβαίου σεβασμού γιατί για μας η ΕΣΤΙΑ Ν. Σμύρνης αποτελεί τεκμήριο ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα