18.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα στον Ιανουάριο

Γεμάτος με υποχρεώσεις και προθεσμίες που λήγουν είναι ο Ιανουάριος για τους φορολογούμενους.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία του Ιανουαρίου είναι η 15η Ιανουαρίου αφού μέχρι τότε θα πρέπει:

–  Τα νοικοκυριά που έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος. Αν καθυστερήσουν, δεν χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα,   εφόσον βεβαίως πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Απλώς, αντί να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

– Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό στο σύστημα Taxisnet.  Η μη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού οδηγεί σε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης διόρθωσης σε περίπτωση απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού. Στην εκπρόθεσμη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Επίσης στις 18 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται το 6μηνο περιθώριο που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στους δήμους και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.  Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ επειδή η συγκεκριμένη προθεσμία δεν έχει  γίνει ιδιαίτερα γνωστή οι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να δοθεί νέα εξάμηνη παράταση προκειμένου να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών, ειδικά στην περιφέρεια.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πέμπτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ του 2018 ενώ την ίδια ημέρα οι φορολογούμενοι που έχουν εντάξει τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση θα πρέπει να εξοφλήσουν τη δόση της ρύθμισης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα