22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται το κοινό με εκδηλώσεις για 4 ημέρες

ekthesi-fotografias-basili-makriΑπό τις 21 έως τις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μουσική, τη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τα δημιουργικά εργαστήρια και τις ολονύχτιες προβολές. Και μη νομίζετε πως ο τίτλος «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» είναι τυχαίος. Το αντίθετο, είναι απόλυτα κυριολεκτικός, μια και όλες τις ημέρες -με εξαίρεση την πρώτη- οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 6.00 το πρωί. Έτσι το ξέφωτο μεταμορφώνεται σε μία ζωντανή σκηνή, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν πρωτοποριακές παραστάσεις, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο σινεμά με προβολές video art, σε ένα επιδαπέδιο σκάκι, σε ένα πολυμορφικό γήπεδο άθλησης και σε ένα δημιουργικό πεδίο, όπου δεκάδες εργαστήρια θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Πρώτος -και καλύτερος- θα ξεκινήσει την γιορτή ο αγαπημένος Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες του θα έχει μαζί του την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη και τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεώργιου Κανδρεβιώτη. Τη συναυλία ανοίγει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής ηλικίας 10 έως 22 ετών, με διευθυντή τον δημιουργό της, Κώστα Ηλιάδη.

Από τις υπόλοιπες δεκάδες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν το τζαζ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 20.30, η παράσταση «Καραγκιόζης Οικολόγος» του Ηλία Καρελλά την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 20.30, όπως και τα τρία προγράμματα των Κηπουρών στην πόλη με τη συνεργασία της WWF Ελλάς.

Info

Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως και οι απαραίτητες οδηγίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα http://www.snf.org/el

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα