18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες – Απομακρύνθηκαν οι εγκλωβισμένοι

Ανεξέλεγκτα καίει εδώ και πέντε ώρες η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη. Πρόκειται για τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, ο οποίος έχει παραδοθεί στις φλόγες, τη στιγμή που δεκάδες περιουσίες έχουν γίνει στάχτη και πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει θύματα, αφού εκτός από την έγκαιρη εκκένωση όλων των οικισμών που απείλησε η πύρινη λαίλαπα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όσοι πολίτες είχαν ζητήσει βοήθεια, έχουν απεγκλωβιστεί. 

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Αυτή την ώρα αστυνομικοί ψάχνουν πόρτα- πόρτα για ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ενώ οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη» με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν νυχτώσει.

Επτά άνθρωποι στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 κάτοικοι έχουν διακομιστεί στο Σισμανόλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ 1 πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

tanea.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα