23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαρδαλιάς: Απογορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων- Πρόστιμο 1000 ευρώ

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαιώνοντας τον κ. Πέτσα, που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι εξετάζεται και αυτό το μέτρο, δήλωσε πως από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων. Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας, τόνισε πως από την Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο. Παράλληλα απαγορεύονται οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες με συμμετοχή άνω των 10 ατόμων. 

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν όλοι στο σπίτι, ως το κυριότερο μέτρο προστασίας όλων. 

Ωστόσο, εξαιρούνται όπως είπε η μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.

Μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία επιχειρήσεων

Αναφορικά με την λειτουργία των επιχειρήσεων  ο κ. Χαρδαλιάς,  τόνισε πως οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Για τα call centers είπε πως πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.

Επίσης, σημείωσε πως κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύεται το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα