22.3 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας!Στο παγκόσμιο στη Μελβούρνη

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επιστρέφοντας παράλληλα στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο κύπελλο της Μελβούρνης.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με 15.066 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι σε τροχιά πρόκρισης στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Άφησε πολύ πιο πίσω τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,500 β.) και τον Αιγύπτιο Αλί Ζαχράν (14,200 β.), που συμπλήρωσαν την τριάδα των μεταλλίων.
Η υπεροχή του Έλληνα πρωταθλητή είχε φανεί ξεκάθαρα από τον προκριματικό της Πέμπτης (20/02), όπου και πάλι ήταν πρώτος και ασυναγώνιστος με 15,058 β..

Ο Πετρούνιας θέλει πλέον άλλα δυο χρυσά μετάλλια στα παγκόσμια κύπελλα που θα γίνουν στο Μπακού (12-15 Μαρτίου) και στη Ντόχα (18-21 Μαρτίου) και βαθμολογία μεγαλύτερη από το 15.217 για να είναι στο Τόκιο 2020.

Συνεχίζει να κυνηγάει το Κινέζο Λιου Γιανγκ ο οποίος έχει ήδη 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν ήταν στην Αυστραλία λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο Πετρούνιας… λύγισε. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας ο χρυσός Ολυμπιονίκης δάκρυσε, μετά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε και την σπουδαία επιτυχία που έκανε περήφανους ξανά τους Ελληνες.

(στο 2.37.00)


https://www.youtube.com/watch?v=GX0geOBRUYo&feature=emb_title

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα