24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άδειες για Στοίχημα: Έρχονται νέες εταιρίες;

Η απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια και γίνεται μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό αποτυπώνεται και στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα. Θα συνεχίσουμε, αλλά πρώτα δείτε εδώ τα πιο δυνατά προγνωστικα για σήμερα!

Η διαδικασία αδειοδότησης των διαδικτυακών παρόχων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών είναι μία πηγή χρημάτων, που όπως εκτιμούν ανώτατοι αξιωματούχοι και μεταφέρει το capital.gr, μπορεί να αποδώσει μέχρι 75 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, που θα προσφέρει μία καλή ανάσα στα κρατικά ταμεία και θα ενισχύσει την πληττόμενη εθνική οικονομία. Δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι μία λύση, αφού είναι δεδομένο ότι ο κόσμος σε στιγμές κρίσης ψάχνει τρόπους να αυξήσει το κεφάλαιό του. Κι ένας τέτοιος είναι τα τυχερά παιχνίδια. Και όσο πιο καλά ορισμένο είναι το τοπίο σε αυτά, τόσο η κυβέρνηση θα έχει τον έλεγχο και θα μπορεί να αντλήσει χρήματα και να προστατεύσει τους πολίτες της.

Η εξέλιξη των αδειών στη χώρα μας

Παλαιότερα ο έλεγχος στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες, ήταν μηδαμινός. Οι εταιρίες είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι και η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τις διαχειριστεί, διότι πολύ απλά δεν είχε τους μηχανισμούς. Στη συνέχεια περάσαμε στην εποχή των διαγωνισμών, στην οποία οι υποψήφιοι κατέθεταν τις προσφορές τους και η κυβέρνηση γνωμοδοτούσε θετικά ή αρνητικά για την παροχή της πολυπόθητης άδειας. Πλέον ισχύει ένα άλλο μοντέλο. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο είδη αδειών που έχουν διάρκεια επτά ετών. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει την πρότασή του και αφού ελεγχθεί πλήρως, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ένα αντίτιμο για να αποκτήσει μία άδεια. Τα δύο είδη είναι:

1.        Στοιχηματικού περιεχομένου: Περιλαμβάνονται όλες οι αγορές των αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Κοστίζει τρία εκατομμύρια ευρώ.

2.       Διαδικτυακών παιγνίων που ρυθμίζονται από την R. N. G. (Random Number Generator ή στα ελληνικά Γεννήτρια Παραγωγής Τυχαίων Αριθμών): Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα φρουτάκια, τα παιχνίδια καζίνο, όπως μπλάκτζακ, ρουλέτα, πόκερ και άλλα. Κοστίζει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η διαφαινόμενη επέκταση του αριθμού των αδειοδοτημένων εταιριών

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εταιρίες που λειτουργούν με πάσα νομιμότητα στην Ελλάδα και αυτές που δεν έχουν εξασφαλίσει την άδεια, είτε διότι δεν έχουν καταθέσει πρόταση, είτε διότι ο φάκελός τους είναι ελλιπής, είτε διότι δεν έχουν καταβάλλει το χρηματικό αντίτιμο. Ο φάκελος ελέγχεται ενδελεχώς από την Ε. Ε. Ε. Π., την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και είναι το πρώτο βήμα για την αδειοδότηση. Σε καλό δρόμο, το δεδομένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται δύο εταιρίες, που στοχεύουν να μπουν στα ελληνικά δρώμενα. Είναι η σουηδική Betsson, ένας από τους πιο ιστορικούς και δυνατούς παρόχους παγκοσμίως, που ξεκίνησε από τα τυχερά παιχνίδια και επεκτάθηκε και η ρωσική Fonbet. Η τελευταία είναι αρκετά φιλόδοξη και αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι είναι από τους βασικούς χορηγούς του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ της Ανατολικής Ευρώπης, της VTB League, στην οποία έχουν παρουσία ομάδες από έξι χώρες. Σε πιο πρώιμο στάδιο είναι οι σκέψεις του γίγαντα που ακούει στο όνομα Pinnacle, με δράση σε περισσότερα από εκατό κράτη, και της SNAITECH, από την Ιταλία.

Κλείνοντας, φαίνεται να υπάρχουν άλλοι δύο υποψήφιοι. Ο πρώτος αναμένεται να προέλθει από τη σύμπραξη του ΟΤΕ με την Intralot, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι σε τελικό στάδιο και απομένουν κάποιες υπογραφές για την οριστικοποίησή της. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε μέσα στους επόμενους μήνες, όλα θα έχουν δρομολογηθεί. Και ο δεύτερος μοιάζει να είναι η Nova / Forthnet, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα κυνηγήσει μία άδεια. Αμφότερες έχουν την υλικοτεχνική εξειδίκευση για να το πετύχουν και να διαδραματίσουν σημαίνονται ρόλο στο διαδικτυακό στοιχηματικό τοπίο.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα