13.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άλλο ένα μαθητικό μουσικό φεστιβάλ της Ευαγγελικής μέσα από τα μάτια του Οδυσσέα Νασιμπιάν

Το Evaggeliki School Festival, το μαθητικό μουσικό φεστιβάλ της Ευαγγελικής Σχολής, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της Νέας Σμύρνης. Μετά από 17 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων, οι μαθητές της Ευαγγελικής Σχολής, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συνδέσμου Αποφοίτων, διοργανώνουν και φέτος, το Σάββατο, 20 Απριλίου, από τις 18:00, το μεγαλύτερο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ, με συγκροτήματα από σχολεία όλης της Αττικής… και όχι μόνο!

Το Evaggeliki School Festival 2019! #ESF2019

Με την ιδιότητα των αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, δύο νέοι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται πίσω από την διοργάνωση της πολύ επιτυχημένης αυτής συναυλίας: Ο Δημήτρης Μοϊάνος και ο Οδυσσέας Νασιμπιάν.

Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν απαντά στις ερωτήσεις του neasmyrnilive.gr για το #ESF.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Evaggeliki School Festival.

« Το Φεστιβάλ μας ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, από μία πρωτοβουλία των μαθητών, τότε, του σχολείου, που αγαπούσαν τη μουσική και ήθελαν μία διέξοδο να μοιραστούν την αγάπη τους αυτή και με τον κόσμο. Τα τελευταία 5 χρόνια ωστόσο, μαζί με τον Δημήτρη και μία ομάδα άλλων αποφοίτων, σε συνεργασία πάντα με τους μαθητές και τους γονείς, καταφέραμε και γιγαντώσαμε το φεστιβάλ, καθιερώνοντάς το ως μία από τις μεγαλύτερες μαθητικές μουσικές διοργανώσεις, μία διοργάνωση ορόσημο για το σχολείο μας. Μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία από όλη την Αττική, και όχι μόνο, έρχονται για να παίξουν στην συναυλία μας, ενώ η προσέλευση του κόσμου «αγγίζει» πλέον τους 2.000 ανθρώπους.»

Γιατί να έρθει κάποιος στο Evaggeliki School Festival;

« Το Evaggeliki School Festival δεν είναι απλώς μία συναυλία. Είναι μία εμπειρία που κάθε νέος που αγαπά την μουσική, πρέπει να ζήσει. Εκείνο που μας διαφοροποιεί πρωτίστως από κάθε άλλη συναυλία, είναι ο μαθητικός χαρακτήρας. Δίνουμε πάντα προτεραιότητα σε μαθητικά συγκροτήματα. Σε συγκροτήματα που απαρτίζονται από μαθητές. Αυτό εξάλλου είναι και το σκεπτικό: Η διοργάνωση γίνεται από τους μαθητές (της Ευαγγελικής), για μαθητές! Αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Και πραγματικά θα εκπλαγείτε από το μουσικό αποτέλεσμα που μπορεί μία ομάδα μαθητών Λυκείου να δημιουργήσει. Εκτός αυτών πάντως, το ESF είναι μία διοργάνωση παραπάνω από συναυλία. Είναι ένα πολιτιστικό δρώμενο ενωποίησης των σχολείων και γνωριμίας των μαθητών. Μια εμπειρία, που εκτός από την καλή μουσική, την πίτσα και τα αναψυκτικά, δημιουργεί δεσμούς και προάγει τον πολιτισμό.»

Τι είναι για εσάς το Evaggeliki School Festival;

« Το σχολείο για εμάς δεν τελείωσε στο Λύκειο. Ακόμη και σήμερα συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα δρώμενα της Ευαγγελικής Σχολής ως μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων. Ένα από αυτά είναι και το Evaggeliki School Festival. Για να είμαι ειλικρινής όμως, ίσως λίγο παραπάνω αυτό. Για εμένα, αισθάνομαι πως μεγάλωσα μαζί με το φεστιβάλ. Και εξηγώ: Μέχρι το 2015, το φεστιβάλ αποτελούσε μία ακόμα μουσική διοργάνωση, πάντα ωστόσο με διοργανωτή το σχολείο μας. Εγώ τότε ήμουν στις πρώτες τάξεις του Λυκείου και μόλις είχα αρχίσει να ασχολούμαι με την διοργάνωση, ως μέλος του δεκαπενταμελούς. Με την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τότε, το 2015, με την διοργανωτική επιτροπή και τον Δημήτρη, καταφέραμε και «εκτοξεύσαμε» το Φεστιβάλ σε πρωτόγνωρα επίπεδα! Έκτοτε είχαμε μόνο ανοδική πορεία. Έτσι, όσο περνούσαν τα χρόνια και μεγάλωνα και εγώ, τόσο μεγάλωνε και το Evaggeliki School Festival. Δεν είναι όμως ένα ακόμα project στο οποίο συμμετέχω. Μέσα από το Evaggeliki School Festival και την διοργάνωσή του, γνώρισα πολλούς ανθρώπους, συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους και έκανα πολλούς φίλους. Είμαστε μία ομάδα, μία παρέα, που αφιλοκερδώς, απλά επειδή έχουμε το «μικρόβιο» μέσα μας, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να στηθεί η διοργάνωση αυτή. Για αυτό και ευχαριστώ με την αφορμή αυτή όλους τους ανθρώπους που αυτά τα χρόνια έτρεξαν και αφιέρωσαν τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους για να πραγματοποιηθεί η κάθε εκδήλωση. Αλλά πρωτίστως τον Δημήτρη Μοϊάνο, που ζει για αυτό και θα έλεγε κανείς πως «κινεί» τα νήματα πολλές φορές.»

Οι μαθητές της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και ο Δημήτρης και ο Οδυσσέας, μας προσκαλούν στο Evaggeliki School Festival 2019, το Σάββατο, 20 Απριλίου, από τις 18:00, στον χώρο της Ευαγγαλικής Σχολής στην Νέα Σμύρνη

Ο Δημήτρης Μοϊάνος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ο.Π.Α. και απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής από το 2013.

Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής από το 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/schoolfestival/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα