18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έξωση για χρέος 1000 ευρώ – «Τους πέταξαν στο δρόμο» στον Αγ. Δημήτριο

Τα μόνα έσοδα που είχαν ήταν μια σύνταξη 290 ευρώ και κάποια μεροκάματα που έκανε ο 25χρονος εγγονός της και κάπως έτσι τα έβγαζαν πέρα. Ωστόσο, λόγω του κοροναϊού, ο οποίος έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων, τα μεροκάματα άρχισαν να λιγοστεύουν και τα χρήματα να μην επαρκούν για να πληρώσουν τα ενοίκια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 90χρονηκαι ο εγγονός της να μην μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους και να μείνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους άστεγοι και να αναγκαστούν για δυο εικοσιτετράωρα να μείνουν στον δρόμο.

«Οι άνθρωποι αυτοί χρωστούσαν τέσσερα ενοίκια ύψους 1.200 ευρώ. Το εγγόνι της 90χρονης δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Είναι ένα παιδί που νοιάζεται για τη γιαγιά του και κάνει ό,τι μπορεί. Η γιαγιά, μας είπε ότι παλιά έπαιρνε σύνταξη 700 ευρώ. Με τα χρόνια έμεινε με τη σύνταξη πρόνοιας ύψους 290 ευρώΑυτό που πνίγει τη γιαγιά και το εγγόνι είναι ότι τους πέταξαν στο δρόμο με πολύ άσχημο τρόπο. Στο σπίτι τους εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής. Το κλειδώσανε και τους άφησαν απ’ έξω, χωρίς να προλάβουν καν να πάρουν τα πράγματά τους. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πήραν τηλέφωνο στους Γιατρούς του Κόσμου για να μείνουν στο υπνωτήριό μας», λέει στο η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου.

Μάλιστα, η γιαγιά και ο εγγονός έχουν ένα σκύλο, τον οποίο δεν ήθελαν να αποχωριστούν. «Όταν τους είπαμε ότι στο υπνωτήριο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μας είπαν ότι χωρίς το ζώο δεν πάνε πουθενά. Προτίμησαν να περάσουν δύο ημέρες στο δρόμο με το σκυλάκι, μέχρι να βρούμε ξενώνα για το ζωάκι. Όταν τους είπαμε ότι το σκυλί θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα, τότε δέχτηκαν να έρθουν στο υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου. Πρόκειται για μία γιαγιά και έναν εγγονό που είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Η γιαγιά στεναχωριέται για το εγγόνι και το εγγόνι αγχώνεται για τη γιαγιά» προσθέτει η κ. Θάνου.

Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να βρουν σπίτι για την 90χρονη

Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να κάνουν την ηλικιωμένη και το εγγόνι της να νιώσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για εκείνους: «Η γιαγιά έμεινε στο δρόμο με τη ρόμπα. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι βίωσε αυτή η γυναίκα. Οι γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτό που βλέπουμε στους Γιατρούς του Κόσμου και είναι στενάχωρο είναι ότι αυτά τα περιστατικά αρχίζουν και παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις», λέει ο Νικήτας Κανάκης. Το εγγόνι της ηλικιωμένης κάνει ήδη προσπάθεια να πιάσει δουλειά.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα κάνουν από αύριο Δευτέρα προσπάθεια να βρουν σπίτι για την 90χρονη και το εγγόνι της. Όπως λένε, όποιος πολίτης θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταβάλει χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217 με αιτιολογία «Στήριξη Ηλικιωμένης».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα