17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται οι νέες ταυτότητες-Πως θα είναι και ποιες οι αλλαγές

Στα τέλη του 2021 θα έχουμε στα χέρια μας τις νέες ταυτότητες ενώ από το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία της ενιαίας ψηφιακής πύλης του κράτους για τους πολίτες, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν εσθονικό προφίλ, δηλαδή θα αποτελούν “αντιγραφή” των ταυτοτήτων της Εσθονίας.

Κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι η έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου τους, δύο αριθμοί, εκ των οποίων ο ένας θα είναι “μοναδικός” κι ένα ηλεκτρονικό υπέρ-τσιπ που θα πιστοποιεί πλήρως και ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία του εικονιζόμενου. Παράλληλα, θα του επιτρέπει να επικοινωνεί μέσω του υπολογιστή του, με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, αποφεύγοντας έτσι τις ουρές.

Στόχος είναι να καθιερωθεί ένας αριθμός, ο οποίος δεν θα παραβιάζει – προδίδει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους που “ακολουθούν” σήμερα τον πολίτη, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ.

Το τσιπ που θα φέρουν θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου τους: ονοματεπώνυμο, φορολογικά, ασφαλιστικά ακόμα και την άδεια οδήγησης.

Η ενιαία ψηφιακή πύλη θα έχει ως πρότυπο την αντίστοιχη πύλη της βρετανικής κυβέρνησης και οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν με τους κωδικούς του Taxis ή τους τραπεζικούς κωδικούς. Αναφορικά με τις ταυτότητες όπως είπε, ο διαγωνισμός θα αναρτηθεί αύριο Παρασκευή ή την Δευτέρα.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα