20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιχμηρή απάντηση της Κατερίνας Μαμώλη σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Επίκαιρα”

mamwlimamwliΠαραθέτουμε το κείμενο/απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Μαμώλη που δεν έγινε αποδεκτό από ‘’τα Επίκαιρα’’ του Γιώργου Νικάκη, όπως αυτό μας έχει αποσταλεί από την ίδια.

Κύριε Νικάκη, 

Ο μόνος λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να σας απαντήσω εκ νέου, είναι ο εξής ένας: 
Επιχειρείτε να μετατρέψετε ένα ζήτημα που αφορά τη ψευδή μετάδοση πληροφορίας από μέρους σας όσον αφορά το πρόσωπο μου και τις πολιτικές επιλογές μου, σε δήθεν άσκηση πολιτικής κριτικής από μέρους σας. Τι είδους αλήθεια, πολιτική κριτική αποτελεί η ψευδής αυτή αναφορά σας μέσω της εφημερίδας σας και η μη επανόρθωση, όταν εγώ η ίδια σας αναφέρω ρητά και ξεκάθαρα ποια ακριβώς είναι η θέση μου; 

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Αρχικά, αναφέρετε στην απάντηση σας ότι «Να ξέρετε ότι τίποτε δεν γράφεται τυχαία στην εφημερίδα μας  και μάλιστα χωρίς να ερευνηθεί.» Όσον με αφορά λοιπόν, σας αναφέρω ρητά ότι η πληροφόρηση σας-στην εν λόγω στήλη άλλωστε, έχετε και άλλα αντίστοιχα «λάθη»- αλλά και οι πληροφοριοδότες σας αποδεικνύονται αναξιόπιστοι. Στη συνέχεια αναφέρετε «Θα πρέπει –ενν. όσοι ασχολούνται με τα κοινά-να ξεχάσουν τη λογική της τάχα ευθιξίας τους και να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες των όποιων πολιτικών του επιλογών». Να σας ενημερώσω ότι η προσωπική μου αξιοπρέπεια στην ενασχόληση μου με τα κοινά, δεν αποτελεί τάχα ευθιξία και δεν συνιστά είδος προς διαπραγμάτευση με κανέναν. Επομένως, ούτε με εσάς. Τις πολιτικές μου ευθύνες σε όποιο χώρο δραστηριοποιήθηκα, τις ανέλαβα. Το ίδιο και τώρα. Εν συνεχεία, διατυπώνετε τη θέση ότι η με καλή προαίρεση, απάντηση μου σε εσάς που αναφερόταν, όχι στο να εξηγήσω τη πολιτική στάση μου αλλά στο να σας ζητήσω να επανορθώσετε ως οφείλατε, ότι  μπορεί να εκληφθεί ως «ξεκαθάρισμα» ή «διαπραγμάτευση με όρους» και ότι συνιστά «μια ασαφής θέση την οποία μέσα στο επόμενο χρονικό  διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις σκοπεύετε να διαμορφώσετε.». Προφανώς, δεν ξέρετε τι σημαίνει η φράση «πολιτικοί όροι» στους οποίους αναφέρθηκα. Να σας ενημερώσω λοιπόν, ότι η θέση την οποία έθεσα τόσο ενώπιον του συνόλου της παράταξης στην οποία ανήκω όσο και απέναντι στους δύο «διεκδικητές», ήταν εν συντομία, η εξής: Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα της αντιπαράθεσης; Με ποια ηγετική ομάδα, με ποια εσωτερική ενδοπαραταξιακή λειτουργία και με ποια πολιτικά προτάγματα και στοχεύσεις για το δήμο της Ν. Σμύρνης θα προχωρήσει ο καθένας από τους δύο; Αυτό είναι πολιτικοί όροι. Και όχι αυτό που υπαινίσσεστε εσείς.  

Τέλος, δύο επισημάνσεις: 1) δέχομαι απόλυτα την, έστω και με μια δόση ειρωνείας, κριτική σας σχετικά με το ότι «δεν έχετε ακούσει τη φωνή μου στο Δημ. Συμβούλιο», μπορώ να την εξηγήσω-μιας και είμαι ουσιαστικά μόλις τέσσερις μήνες Δημοτική Σύμβουλος σε μια μάλλον ιδιαίτερη περίοδο, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη με το θάνατο του συναδέλφου μου Σπ. Μοσιου-  όμως, ενδεχομένως θα θεωρηθούν δικαιολογίες, γεγονός που δεν επιθυμώ. Όποτε ας κριθώ για αυτό. 2) Δεν με ενοχλεί ποτέ η ασκούμενη πολιτική κριτική, από όπου κι αν προέρχεται. Αρκεί όντως, να αφορά πολιτικό ζήτημα. Και αυτό δεν ήταν. ‘Αν το έχετε λησμονήσει, να σας  θυμίσω ότι άλλο πράγμα είναι μια τοπική εφημερίδα να τάσσεται υπέρ μιας δημοτικής παράταξης και να τη στηρίζει κριτικά και άλλο πράγμα είναι να αποτελεί επι της ουσίας, η εφημερίδα αυτή την επικοινωνιακή «ορντίναντσα» μιας δημοτικής παράταξης και να παραπληροφορεί. Εφόσον, θελήσατε να μεταφέρετε στο πεδίο της πολιτικής ένα ζήτημα που δεν ήταν πολιτικό, τώρα προφανώς και είστε υποχρεωμένος να δημοσιεύσετε την πολιτική πλέον, απάντηση μου. Και οι συμπολίτες μας-στους οποίους εντέλει και εσείς και εγώ απευθυνόμαστε- ας βγάλουν πλέον τα δικά τους πολιτικά και μη, συμπεράσματα.

Με εκτίμηση,
Μαμώλη Κατερίνα. 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα