22.5 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «η Νέα Σμύρνη αλλάΖει» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

1η)‘‘Σε εποχές κρίσιμες και σκληρές για τους περισσότερους συμπολίτες μας, κι ενώ η δημοτική αρχή απέτυχε να σταθεί αποτελεσματικά δίπλα στους αδύναμους οικονομικά, πολίτες· δείχνοντας το απαιτούμενο κοινωνικό πρόσωπο, καλό θα ήταν να μαθαίνουμε που ακριβώς καταλήγουν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη. Γίνονται έργα ουσίας ή μήπως όχι;

Στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ξαναπροτείνονται επιχορηγήσεις Συλλόγων και Σωματείων, ίδιες ακριβώς με αυτές που εγκρίθηκαν τον Νοέμβριο και απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ο δήμαρχος ξαναφέρνει τα ίδια ποσά στους ίδιους συλλόγους. Χωρίς να εξηγεί για ποιες δράσεις θα τα πάρουν αυτά τα χρήματα.

Ενώ οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζουν σαφώς ότι:

  • δεν μπορούν να χρηματοδοτούνται λειτουργικές δαπάνες.
  • πριν από την έγκριση της επιχορήγησης από το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει το σωματείο να υποβάλλει προς αυτό αίτηση, με την οποία προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, για την πραγματοποίηση των οποίων προτίθεται να διαθέσει την αιτούμενη επιχορήγηση, και στην οποία αναγράφεται ο προϋπολογισμός εξόδων των εκδηλώσεων αυτών.

Παρόλα αυτά, και παρά την απόρριψη από το Ελ.Συν., ο δήμαρχος συνεχίζει τα ίδια.
Δίνονται 163.000€ για αθλητικούς συλλόγους και 122.000€, συνολικά 285.000€ για πολιτιστικούς οργανισμούς και ιερούς ναούς(!), χωρίς σχέδιο, χωρίς αιτιολογία, απλά μοιράζονται χρήματα, τη στιγμή που άλλα, φλέγοντα θέματα, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

O συνδυασμός  “Η Νέα Σμύρνη αλλάΖει”, θεωρεί ότι η αναγκαία χρηματοδότηση των συλλόγων της πόλης πρέπει να γίνεται με όρους διαφάνειας και να σέβεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να είναι πάντα σε θέση να πραγματοποιείται. Από την άλλη πλευρά πρέπει να συνδυάζεται με την ύπαρξη ασφαλών κριτηρίων ώστε οι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται να αναπτύσσουν πράγματι ουσιαστική δράση στη πόλη και να μην είναι σύλλογοι και σωματεία “σφραγίδες”.

Έτσι προτείνουμε να καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων για την επιχορήγηση των συλλόγων και σωματείων που θα επιβλέπεται από διαπαραταξιακή επιτροπή με έλεγχο της χρήσης των πόρων και δημόσιο διαφανή απολογισμό.

Πιστεύουμε στην κοινωνική δράση και προσφορά και θέλουμε τα χρήματα των δημοτών να αποφέρουν οφέλη για όλους.’’

2η)‘‘Η δημοτική αρχή σκοπεύει να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου πρόταση για την τοποθέτηση 3 ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στο 7ο – 15ο Δημοτικό Σχολείο με κόστος 300.000¤. Η πρόταση αυτή είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η σημερινή δημοτική αρχή των Τζουλάκη – Κουτελάκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης. Τεράστιες δαπάνες για έργα-μπαλώματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας. H Δημοτική Αρχή αφού έπαιξε με το συντελεστή δόμησης στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργολάβων μετέτρεψε τη Νέα Σμύρνη στο δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο Δήμο της Ελλάδας, αδιαφορώντας για την πληθυσμιακή έκρηξη και τις νέες ανάγκες που δημιούργησε. Έτσι Φτάσαμε σήμερα η Νέα Σμύρνη να βρίσκεται στην προτελευταία θέση από πλευράς αναλογίας μαθητών ανά αίθουσα. Προς επίλυση του προβλήματος προτείνεται η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών με κόστος που υπερβαίνει αναλογικά κατά πολύ εκείνο μιας πολυτελούς κατοικίας.

 Ενώ συνεχίζεται το πάρτι των Ιωνικών Γιορτών και των εκδηλώσεων στο Γαλαξία ή         σκάνδαλα, όπως της χρυσής διαδικτυακής πύλης, προσπαθούν να στοιβάξουν τα παιδιά των δημοτών σε προκατασκευασμένα κλουβιά αντί σε σχολικές αίθουσες.

Η δημοτική παράταξη «η Νέα Σμύρνη αλλάΖει» αντιτίθεται σε αυτή την νοοτροπία του πρόχειρου και ακριβού, και αντιπροτείνει την ανέγερση νέου και σύγχρονου σχολικού κτιρίου, σε παρακείμενο κενό οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σχολικής στέγης με τρόπο μόνιμο και αξιοπρεπή. Για την χρηματοδότηση του έργου προτείνουμε την ακύρωση πολυδάπανων παρεμβάσεων βιτρίνας, και την διοχέτευση των κονδυλίων σε έργα ουσίας που προάγουν την δημόσια δωρεάν παιδεία.

Καλούμε τους γονείς τους συλλόγους, αλλά και όλους του δημότες να στηρίξουν την πρότασή μας και να εναντιωθούν στην πολυδάπανη και πρόχειρη λύση που προτείνει η δημοτική αρχή.’’


συνδυασμός «η Νέα Σμύρνη αλλάΖει»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα