23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις στη Νομική Αθηνών: Δημόσια καταγγελία για καθηγητή που παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτητές

Έντονη είναι η αντίδραση της φοιτητικής κοινότητας στη Νομική Σχολή Αθηνών, με τον Φοιτητικό Σύλλογο (με όλες τις φοιτητικές παρατάξεις) να κάνει δημόσια καταγγελία για συγκεκριμένο καθηγητή που παρενοχλεί συστηματικά φοιτητές, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση από τις αρμόδιες Αρχές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του. 

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή Χ.Χ. «ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές», όπως σημειώνεται. «Τα περιστατικά είναι πολλά», όπως καταγγέλλεται, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης όντας τότε επιτηρητής «προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του». Την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Στη συνέχεια, το ψήφισμα αναφέρει ότι ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και «στην ουσία τον εκβίαζε εμμέσως, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνήσει, ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του».

«Μέχρι και σήμερα προσεγγίζει φοιτητές στα social media, τους στέλνει μηνύματα με ενοχλητική οικειότητα και σχολιάζει στις δημόσιες αναρτήσεις τους. Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την θέση ισχύος του ως επιτηρητής, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ύστερα από τον διορισμό του ως καθηγητή, αισθάνεται την ασφάλεια να συμπεριφέρεται με αυτόν τον παραβιαστικό τρόπο σε φοιτητές, οι οποίοι λόγω φόβου δεν αντιδρούν», τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Ο φοιτητικός σύλλογος εξέδωσε κάλεσμα για κινητοποίηση σήμερα στον Κοσμήτορα ενάντια στη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.  

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα