14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αχτσιόγλου: Ο σεξισμός δεν είναι εξαίρεση, αλλά καθημερινό φαινόμενο στις ζωές των γυναικών

«Αυτό που συμβαίνει μετά την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, παρότι φέρνει στο φως δυσάρεστες καταστάσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό» είπε η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Στις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αναφέρθηκε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην Υπουργός Εργασίας τόνισε πώς «ο σεξισμός δεν είναι μία κατάσταση εξαίρεσης, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στις ζωές των γυναικών. Προέρχεται από μία πατριαρχική αντίληψη ότι οι γυναίκες συνιστούν αντικείμενο, και ως εκ τούτου υπάρχει μια -ακόμη και υπόγεια- διαρκής υπονόμευση και υποτίμησή τους.»

«Η κουλτούρα βιασμού είναι απόρροια αυτής της αντίληψης, η οποία δυστυχώς ενυπάρχει πολύ βαθιά στην ελληνική κοινωνία. Το πιο κρίσιμο είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να μιλάνε. Αυτό που συμβαίνει μετά την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, παρότι φέρνει στο φως δυσάρεστες καταστάσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση».

Νωρίτερα στο ίδιο δελτίο είχε τοποθετηθεί και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη λέγοντας πώς το αρμόδιο Υπουργείο, παρενέβη ενεργά στο θέμα και ζήτησε να καταρτιστεί συγκεκριμένος κώδικας δεοντολογίας για τους χώρους του πολιτισμού προκειμένου να σπάσουν κάθε είδος ανάλογα αποστήματα και να αποφεύγονται στο μέλλον αντίστοιχες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα