24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία – Μέσα στο μήνα η χρήση του Covid χαπιού της Merck

Με γοργές διαδικασίες προχωρά από τις βρετανικές αρχές η χορήγηση του νέου χαπιού της Merck κατά του κορωνοϊού, αφότου οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές έδωσαν την έγκριση τους, την Παρασκευή και μάλιστα σε… χρόνο ρεκόρ.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο της αμερικανικής φαρμακευτικής, οπότε θα γίνει και η πρώτη που θα το χορηγήσει σε ασθενείς. Πραγματικά, σε σημερινές δηλώσεις της η επικεφαλής υγειονομική σύμβουλος του UK Health Security Agency, Σούζαν Χόπκινς ανακοίνωσε πως η χορήγηση του θα ξεκινήσει πριν τα τέλη του μηνός, αν και σε πρώτη φάση σε δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως έχει διασφαλίσει 480.000 δόσεις του φαρμάκου της Merck, όπως επίσης και 250.000 δόσεις από το αντιικό φάρμακο που έχει αναπτύξει η επίσης αμερικανική Pfizer Inc.

Αναφορικά με το φάρμακο της Pfizer, η κυρία Χόπκινς υποστήριξε πως βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών από τις αρχές, αλλά πιθανότατα θα λάβει επίσης έγκριση μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς.

Θυμίζουμε πως η Βρετανία ήταν και η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε το πράσινο φως σε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, ξεκινώντας έτσι πρώτη και το εθνικό της εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει γρήγορα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Όμως, το επόμενο κύμα της Δέλτα την βρήκε δίχως περιοριστικά μέτρα και με εξασθενημένη την ισχύ των εμβολίων, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της πανδημίας και την εκ νέου εκτίναξη των κρουσμάτων και των νεκρών.

tovima.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα