19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Γκαγκαλούδης κατά Βασίλη Κικίλια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε , αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο  αθλητής του Αμαρουσίου (έκλεισε 3 μήνες άεργος), η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέπει να διεξαχθούν αγώνες για την Α2 οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους μπασκεμπολίστες αλλά και to άθλημα. Φυσικά δε θα διαλυθεί, το μπάσκετ, αλλά θα …παραλύσει πολύ καιρό δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε σωματεία, προπονητές, ακαδημίες και μικρούς και μεγάλους αθλητές. Και αυτό όπως εξηγεί, ένας αθλητής δε θα μπορεί να επανέλθει αγωνιστικά μετά από  μια κουτσουρεμένη σεζόν. Ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, ενώ δημιουργούνται  ευνοϊκές συνθήκες για μαζική αποχώρηση από την ενεργό δράση, ειδικά εκείνων των αθλητών  που ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζουν θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης ή βιοπορισμού, όπως ο ίδιος. 

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης που δεν μασάει τα λόγια του, απορεί γιατί μπήκε τόσο η Α2 όσο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός (σ.σ μαζί με τις ακαδημίες ) στην …εντατική χωρίς όμως να υπάρχουν και επαρκείς εξηγήσεις «γιατί» έγινε η …εισαγωγή του, καθώς όσοι γνωρίζουν από αθλητισμό, τα πρωτόκολλά ασφαλείας που ισχύουν είναι αυστηρά. Παράλληλα σημειώνει ότι  το κλείσιμο στις ακαδημίες των ομάδων (σ.σ μετέχει και ο γιος του) δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ακόμα και ύπαρξης, στα σωματεία που καλλιεργούν τον  αθλητισμό στη βάση, στις μικρές ηλικίες.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανοίγουν τα μαγαζιά… Με ραντεβού… Άνοιξαν τα σχολεία… Χωρίς ραντεβού… Και τελικά οι λεπροί στο σπίτι τους ακόμα… Άρα είμαστε πρόβλημα για την κοινωνία… Άρα να απομακρύνουμε τα παιδιά μας από τον αθλητισμό… Κλείνουμε 3 μήνες και δεν αλλάζει τίποτα. Είμαστε οι μόνοι που δε ξέρω πια τι πληρώνουμε και ζούμε αυτή την απαξίωση. Τα παιδιά μας έχουν χαζέψει και η μόνη τους διαφυγή είναι το τάμπλετ και η κάθε μαλάκια στη τηλεόραση. Σε μια τάξη 30 τμ είναι οκ αλλά σ ένα κλειστό 400τμ δεν είναι οκ…. Κι ενώ τόσο από το πρώτο lockdown όσο και στο δεύτερο δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κρούσμα στις ακαδημίες των ομάδων, ήτοι 2 εκ παιδιά που αθλούνται ». 

Ο  μπασκεμπολίστας δεν μένει όμως εκεί και στρέφει τα «πυρά» του στον πρώην αντίπαλο  του στα παρκέ… και νυν υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.  Όπως αποκάλυψε, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, υπήρχε προσπάθεια από αντιπροσωπεία αθλητών  του μπάσκετ (ονόματα που έχουν τιμήσει την φανέλα της Εθνική ομάδας) να συναντήσει τον υπουργό Υγείας για να ακούσει τα προβλήματα και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εν ενεργεία μπασκεμπολίστες που αγωνίζονται στην Α2.  Όμως ο Βασίλης Κικίλιας ήταν άφαντος… γεγονός που εξόργισε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη που όπως είπε θα συνεχίσει να ασκεί δημόσια κριτική, ο -όπως τελικά κι έκανε –  με δημόσια τοποθέτηση του στο προσωπικό του προφίλ. 

«Με όλο το σεβασμό παλιέ μου αντίπαλε και νυν υπουργέ σου λέω ότι ντρέπομαι… Ντρέπομαι που μας γύρισες έτσι την πλάτη σου… Ντρέπομαι που παράτησες το άθλημα που σε έκανε ότι είσαι… Έκλαψες τις προάλλες για τους γιατρούς και καλά έκανες μαγκιά σου αλλά θα έπρεπε να κλαις κάθε μέρα και για την αδιαφορία σου για χιλιάδες συμπαίκτες σου συναθλητές σου προπονητές που δεν έχουν πλέον ούτε τα αυτονόητα που έχεις εσύ…λυπάμαι...η κοροϊδία για μας συνεχίζεται καθημερινά… Δεν ακουγόμαστε δεν μας βλέπετε. Σε καμία ενημέρωση δεν αναφέρετε ο αθλητισμός… Και για να μην ξεχνιόμαστε… Α2, Β  και  ακαδημίες είναι τα μόνα κλειστά. Καμία δικαιολογία. Καμία εξήγηση. Καμία ιδέα. Πλέον στα 43 μου, αρνούμαι να σε πιστέψω» 

Πηγή: koutipandoras.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα