12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Κρικρής: «Να προχωρήσουμε σε σχήματα Ενεργειακών Κοινοτήτων»

Άλλη μια σεζόν ξεκινάει με τη λέξη «κρίση». Οικονομική, υγειονομική και τώρα ενεργειακή.
Αλλάζει ο προσδιορισμός αλλά παραμένει ο φόβος για αυτά που έρχονται. Τα τελευταία χρόνια ζούμε αλλεπάλληλες κρίσεις αγωνίας και αστάθειας με διαφορετικό παρανομαστή κάθε φορά.

Είναι η στιγμή που πάμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και διαπιστώνουμε ότι η Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου έχει να αντιμετωπίσει ένα «δύσκολο» χειμώνα. Οι Δήμοι προφανώς μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους από τον κλιματισμό και τον διακοσμητικό φωτισμό σε δημόσια κτίρια και αξιοθέατα. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα ως προς τον οδοφωτισμό και τα σχολεία όπου μια μείωση 10% θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα.

Η πόλη της Νέας Σμύρνης σε πλήρη ανταπόκριση στις προκλήσεις των καιρών είχε ήδη τη μέριμνα να προχωρήσει σε αντικατάσταση του οδικού φωτισμού της με LED σε όλο το οδικό δίκτυο και αναμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σε σχήματα ενεργειακών κοινοτήτων αναδεικνύοντας μια εναλλακτική μορφή κοινωνικής πολιτικής προς όφελος των πολλών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα