18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δεν πρέπει να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Νέας Σμύρνης του Γιώργου Κρικρή

Η βία και η εγκληματικότητα αποτελούν φαινόμενα ξένα με την κουλτούρα και την παράδοση της Νέας Σμύρνης. Η Νέα Σμύρνη, παρότι μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας, ήταν ταυτισμένη στη συνείδηση των ανθρώπων με τη λέξη γειτονιά. Και έτσι θέλουμε να μείνει. Μια γειτονιά ασφαλής, με υψηλή ποιότητα ζωής, για όλους τους κατοίκους της και τους επαγγελματίες.

Τα τελευταία χρόνια -για γενικότερους κοινωνικούς λόγους, που δεν αφορούν μόνο τη Νέα Σμύρνη- τα περιστατικά ανομίας, βίας και εγκληματικότητας σημείωσαν αύξηση. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων που κινούνται στα όρια του Δήμου μας και την επαγγελματική κίνηση σε κάθε είδους κατάστημα.

Για τους λόγους αυτούς δεν δικαιούμαστε και δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς, αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να επιλύσουμε το γενικότερο πρόβλημα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε, με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να επανέλθει η κατάσταση στο επίπεδο που θέλουμε, στο επίπεδο που είχαμε συνηθίσει: να είναι η Νέα Σμύρνη μια φιλήσυχη και ασφαλής γειτονιά για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Θέλουμε και μπορούμε να ξαναγίνει η Νέα Σμύρνη μια ήσυχη γειτονιά, γιατί εμείς, οι κάτοικοί της, είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι. Και δεν μπορούμε να αφήσουμε εξωγενή στοιχεία και μικρές ομάδες να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της καθημερινότητάς μας. Γνωρίζουμε τις εστίες και τους πυρήνες της παραβατικότητας, η οποία είναι ακόμα εστιασμένη κι όχι γενικευμένη.

Κατά συνέπεια, τώρα, που ακόμα υπάρχει περιθώριο χρόνου και κινήσεων, επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε κινήσεις αποφασιστικές και αποτελεσματικές.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα