17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημόσιο: 2423 θέσεις για 1891 «διαθέσιμους» – αφορά και τους Δήμους

apolyseis_dimosio_aftodioikisiΣτην ανακοίνωση 2423 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από 1891 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι θέσεις, όπως θα δείτε παρακάτω, αφορούν και δήμους-υπηρεσίες δήμων, οι οποίες όπως φαίνεται θα καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για θέσεις ευαίσθητων υπηρεσιών πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως για παράδειγμα του υπουργείου Υγείας, όπως  το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ  και το Σ.ΕΠ.Ε, του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα):Πρόκειται για τα τέσσερα υπουργεια τα οποία έχουν πάνω από 90% του συνόλου των θέσεων (2213 από τις συνολικά 2423 κενές θέσεις).

Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.

Προθεσμία 20 ημερών

Υπενθυμίζεται  ότι, εντός προθεσμίας  είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης,    οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης,  στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.

Το  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας,  Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.

Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα