22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

12 Οκτώβρη σήμερα, επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή. Στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε διαδήλωση –αγωνιστικό κάλεσμα για να απελευθερώσουμε την Αθήνα από την τρόικα, την κυβέρνηση, την εργοδοτική χούντα, τον φασισμό.

Στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης αντηχήσανε τα συνθήματα του κόσμου της εργασίας, του κόσμου του αγώνα.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν 100 περίπου διαδηλωτές, είχε καλεστεί από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης μια από τις σημαντικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές της Αθήνας.

Με πειραματικό χαρακτήρα, με περιεχόμενο την ταξική αλληλεγγύη, με τις αξίες της συλλογικότητας, της αντίστασης και του αγώνα, η Εργατική Λέσχη απευθύνεται στον κόσμο της εργασίας, στους νέους, τους άνεργους, τους μετανάστες της Νέας Σμύρνης, και τους καλεί να συμμετάσχουν ενεργά.

Ήδη έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση. Εκτός από τα μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, λειτουργούν ομάδες: Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Θεάτρου, Ελληνικής Μουσικής, Παραδοσιακών χορών, Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, Μοντέρνου Χορού-δημιουργικής κίνησης, Νομικών συμβουλών για εργατικά θέματα, Μαθήματα ζωγραφικής κ. ά.

Ιδιαίτερα σημαντική κατά τη γνώμη μας είναι η πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα μέλη της Εργατικής Λέσχης, σε μια λογική αυτοοργάνωσης με όμιλους ενδιαφερόντων. Στις δύσκολες για όλους μας μέρες, στις μαύρες μέρες της αντεργατικής λαίλαπας, των αλλεπάλληλων μνημονίων και της τρόικας, η αντίσταση κι ο αγώνας περνάει και μέσα από τον πολιτισμό. Ναι, τον πολιτισμό! Γιατί η τέχνη είναι ζωή. Αλλά και η ζωή είναι τέχνη…

Αναδημοσίευση από: Βαθύ Κόκκινο

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z3P1DCKm2PE]

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα