23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δραματική έκκληση από Ζελένσκι: Oι Ρώσοι βιάζουν και σκοτώνουν όπως οι Ναζί

O Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βίντεο – κλήσης στο ιταλικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στους Ιταλούς βουλευτές ανέφερε ότι η χώρα του βρίσκεται στο χείλος της επιβίωσης και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.  «Πριν από μια εβδομάδα είχα πει ότι είχαν σκοτωθεί 79 παιδιά. Τώρα είναι 117, και δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες καταστράφηκαν, όπως και εκατομμύρια σπίτια. Ο λαός μου θάβει τους νεκρούς του στα πάρκα, σε ομαδικούς τάφους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν. Όπως οι Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι «τον πόλεμο αυτό τον οργάνωσε μόνον ο Βλαντίμιρ Πούτιν» και ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, αριθμούσε 500.000 κατοίκους, όπως η ιταλική πόλη της Γένοβας. «Χρειαζόμαστε ειρήνη, αλλά βλέπουμε και ακούμε μόνο σειρήνες, βόμβες και πυραύλους», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εξαγωγές και την γεωργική της παραγωγή, εξαιτίας της τεράστιας καταστροφής, των βομβαρδισμών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα