22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εθνική «Νέας Σμύρνης»!

3796_cover_hellas_200x200Αν παρατηρήσεις την 22άδα της εθνικής Ελλάδας στα δύο ματς με την Ρουμανία θα καταλάβεις ότι τρεις παίκτες που προέρχονται από τον Πανιώνιο ξεκίνησαν βασικοί και στα δύο ματς, ένας μπήκε ως αλλαγή και στα δύο ματς, ένας ακόμα δεν χρησιμοποιήθηκε και αυτός στον οποίο χρωστάμε την πρόκριση, έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης!

 

Ο λόγος για τους, Δημήτρη Σιόβα, Γιάννη Μανιάτη, Αλέξανδρο Τζιόλη (βασικοί), Ανδρέα Σάμαρη (μπήκε αλλαγή και στα δύο ματς), Γιώργο Τζαβέλλα (δεν χρησιμοποιήθηκε) και φυσικά για τον Κώστα Μήτρογλου (3 γκολ σε δύο ματς).

 

Ο Πανιώνιος έχει παράδοση στο να βγάζει παίχτες είτε από τις ακαδημίες του είτε παίρνοντάς τους στην ομάδα από πολύ μικρή ηλικία, να τους εξελίσσει και μετέπειτα να τροφοδοτεί την εθνική ομάδα με πολύτιμα εργαλεία. Καλύτερη δυνατή απόδειξη από τη φετινή εθνική ομάδα δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

 

Δημήτρης Σιόβας

Γεννημένος στη Δράμα, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τους Νέους της Ξάνθης, αλλά ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που πίστεψε από το 2008 στον τότε διεθνή με την εθνική Νέων αμυντικό, προσφέροντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, «αναγκάζοντάς» τον να κατέβει στην Πλατεία. Από τότε, δούλεψε σκληρά, βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό ήρθε το καλοκαίρι του 2012. Αυτή τη στιγμή είναι βασικός και στην ομάδα του Πειραιά ακόμα και στα παιχνίδια του ChampionsLeague αλλά και στην Εθνική Ελλάδος.

 

Γιάννης Μανιάτης

Το 2004 ο Πανιώνιος απέκτησε τον Γιάννη Μανιάτη από τον Α.Ο. Θήβας και σχεδόν άμεσα εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Κατάφερε να αγωνιστεί με τον Πανιώνιο σε Κύπελλο Ιντερτότο και Κύπελλο UEFA και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Τον Γενάρη του 2011 και ενώ το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και δεν άργησε και εκεί να πάρει θέση βασικού. Σήμερα, θεωρείται και αυτός ένα από τα βασικά μέλη της εθνικής Ανδρών.

 

Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο γεννημένος στην Κατερίνη μέσος, από τον Απόλλωνα Λιτοχώρου βρέθηκε το 2002 επαγγελματίας στον Πανιώνιο. Έμεινε μόλις τρία χρόνια στην Πλατεία καθώς ο Παναθηναϊκός τον έκανε δικό του το 2005. Εκεί έμεινε σχεδόν πέντε χρόνια και από τότε αλλάζει συνεχώς ομάδες. Βέρντερ Βρέμης, Σιένα, Ρασίνγκ Σανταντέρ, Μονακό και ΑΠΟΕΛ ήταν οι ομάδες από τις οποίες πέρασε πριν έρθει φέτος το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε μια σταθερή ομάδα και κατά περιόδους δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους του, την θέση του στην ενδεκάδα της εθνικής δεν την έχασε παρά ελάχιστες φορές.

Ανδρέας Σάμαρης

Μπορεί να έγινε επαγγελματίας από τα 19 του χρόνια στην Παναχαϊκή, αλλά από τον Γενάρη του 2010 όταν και τον απέκτησε ο Πανιώνιος, η καριέρα του άρχισε να εκτοξεύεται. Από το 2012 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός αλλά τον άφησε ακόμα έναν χρόνο ως δανεικό στη Νέα Σμύρνη. Το καλοκαίρι πήγε στον Πειραιά και από τότε όλη η Ελλάδα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον 24άχρονο μέσο. Εκτός από θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, στο πολύ σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κέρδισε και την κλήση του στην εθνική Ελλάδος. Όχι ως ένα απλό μέλος της 22άδας, αλλά ως μία από τις αλλαγές και των δύο πολύ κρίσιμων ματς με τη Ρουμανία.

 

Γιώργος Τζαβέλλας 

Ο «Τζάβε» μετά από πολύ καλές εμφανίσεις με την Κέρκυρα, τον Γενάρη του 2008 έγινε παίχτης του Πανιωνίου, ως αντικαταστάτης του Νίκου Σπυρόπουλου που πήγε τότε στον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή για την Bundesliga και συγκεκριμένα για την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ακολούθησε η Μονακό στην δεύτερη εθνική της Γαλλίας και σήμερα αγωνίζεται και αυτός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας πίσω από τον Χοσέ Χολέμπας.

 

Κώστας Μήτρογλου

Προφανώς και η περίπτωση του επιθετικού του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ούτε ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, ούτε έμεινε εκεί για πολλά χρόνια, αλλά σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο για τον Μήτρογλου, ο Πανιώνιος του έδωσε την ευκαιρία να δείξει στον Ολυμπιακό τι πραγματικά αξίζει, καθώς στους έξι μήνες που έμεινε στη Νέα Σμύρνη, πρόλαβε και έβγαλε τα «πιστόλια» του 8 φορές σε μόλις 11 ματς πρωταθλήματος.

 

Πέρα από τον Μήτρογλου που απλά έκανε ένα guest στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι ο Πανιώνιος μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι από τους βασικούς «αιμοδότες» της Εθνικής μας ομάδας. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα της γειτονιάς μου θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Εθνική Ελλάδος για πολλές ακόμα επιτυχίες, όπως το κάνει τόσα χρόνια.

 

Κώστας Χατσιανίδης –http://www.3pointmagazine.gr/Article.php?CatId=45&ArticleId=3796

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα