19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!

Στην εξάρθρωση δυο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων προχώρησε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Είκοσι άτομα φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίοι παρείχαν ‘προστασία’ σε εβδομήντα επιχειρήσεις σε όλη την Αττική. Οι εκβιαστές – μπράβοι κατηγορούνται επιπλέον για διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων κ.ά. Η μία από τις δύο οργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δρούσε σε μεγάλο βαθμό και στη Νέα Σμύρνη! Οι φερόμενοι ως εκβιαστές εισέπρατταν από 100 έως 1000 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα το κατάστημα και την τοποθεσία του. Αυτή τη στιγμή, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 20 ατόμων – μελών των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ συνελήφθησαν μέχρι τώρα δεκαπέντε μέλη, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη. Επιχειρηματίες της πόλης μας έχουν, ήδη, κληθεί από την αστυνομία να καταθέσουν για την υπόθεση.

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν, επίσης, από τουλάχιστον δέκα μέλη, εκ των οποίων οι τρεις δρούσαν ως αρχηγοί, ενώ σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, με τις εντολές τους τα υπόλοιπα μέλη είχαν προβεί στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
• Παρείχαν «προστασία» σε τριάντα τέσσερα καταστήματα – επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe κ.α.) σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι-Μπουρνάζι, Μαρούσι, Αιγάλεω, Γέρακας, Κυψέλη, Άλιμος , Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία, Γκάζι, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεδίο του Άρεως, Αμπελόκηποι και Πατήσια), εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους,

• Εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 150 έως και 500 ευρώ εβδομαδιαίως για κάθε κατάστημα.

• Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.

• Προμηθεύονταν όπλα και πυρομαχικά.

• Προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

• Δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο απομιμητικών προϊόντων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα