13.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκτός ελέγχου βγήκε όχημα της αστυνομίας

Βίντεο ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει το ξεκίνημα των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στο βίντεο, οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία επί της οδού Όθωνος στη πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες στο σημείο και παρακολουθούσαν την εξέλιξη της πορείας. Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, έδωσε την εντολή και οι αστυνομικές δυνάμεις απρόκλητα ξεκίνησαν να απωθούν τους διαδηλωτές. Σε εκείνο το σημείο ξέσπασε ένταση, ενώ στη συνέχεια κουκουλοφόροι έκαναν επίθεση με πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά.

Γερανός της αστυνομίας χτυπά με ταχύτητα κάδο και τραυματίζει πολίτη

Απίστευτες εικόνες στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αστυνομικός που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει τους διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας.

Μάλιστα έπεσε σκόπιμα πάνω σε ομάδα ατόμων που μετακινούσε κάδο απορριμάτων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί το συμβάν ενώ από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό. Θα κληθεί ο οδηγός και μάρτυρες ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δηλωθεί κάποιος τραυματισμός, όπως φαίνεται στο βίντεο.

H αστυνομία εκ των υστέρων ανακοίνωσε τα εξής:

«Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης Γενικής Απεργίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και μετά από κάλεσμα διάφορων Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή περίπου 30.000 ατόμων, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις Πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κολοκοτρώνη,  στα Προπύλαια και στα Χαυτεία.

Εν συνεχεία, περίπου 22.000 συγκεντρωμένα άτομα στον άξονα των Προπυλαίων, σχηματοποιήθηκαν στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία, κινούμενοι μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πλατεία Συντάγματος, Λεωφόρου Αμαλίας, Λεωφόρου Συγγρού με τελικό προορισμό γραφεία εταιρείας στην οδό Πετμεζά στην Καλλιθέα. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων παρέμεινε επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου μετά την ολοκλήρωση ομιλιών αποχώρησαν σταδιακά.

Περίπου 5.000 εκ των συγκεντρωμένων ατόμων κατά μήκος της οδού Σταδίου, ξεκίνησαν πορεία στις 12:30 με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, ενώ παράλληλα η συνάθροιση των ατόμων στην Πλατεία Συντάγματος μετακινούνταν κατά τμήματα στην οδό Πανεπιστημίου προς Ομόνοια.

Στις 13:30 και ενώ η πορεία με σημείο εκκίνησης την Σταδίου εξελίσσονταν ομαλά μέσω του δρομολογίου Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φέροντας ξύλα, πέτρες, κομμάτια μαρμάρου και άλλα αντικείμενα παρεισέφρησαν στο πίσω μέρος των πορευμένων στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να τους αποσπάσουν από τον κορμό της πορείας, τα άτομα δρώντας σε υποομάδες εξαπέλυσαν, εντός της Πλατείας και στην ανωφέρεια της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, πετρών, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απώθησαν και τα άτομα διασκορπίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στην οδό Πανεπιστημίου και στα γύρω στενά όπου κατέληξαν.

Κατά τη διέλευση τους στα ανωτέρω σημεία προκάλεσαν φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, η καταγραφή των οποίων είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί 14 άτομα και έχουν συλληφθεί 3 άτομα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν (5) αστυνομικοί και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των δυνάμεων.»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα