20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε κουβέρτες, ρούχα και τροφή σε άστεγους στον Πειραιά

«Μολις ολοκληρώθηκε η δράση στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πύλη Ε8 όπου είχε συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος και είχε απ’ όλες τις ηλικίες και πάρα πολλά παιδάκια. Εκεί είχαμε δύο κλιμάκια με κοινωνικούς λειτουργούς, εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας και εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίνα Σταμάτη, τομεάρχης Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως ανέφερε η κα Σταμάτη, «όλα τα είδη που προσφέρονται είναι πάντα από δωρεές, ενώ τα Χριστούγεννα σε συνεργασία με ιδιωτικό κανάλι συλλέξαμε αρκετά τρόφιμα και αυτά διανείμαμε σήμερα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βασίζεται στους εθελοντές του καθώς βασική του αρχή είναι ο εθελοντισμός. Έχουμε τρία εθελοντικά σώματα, τον τομέα Υγείας, τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και τον τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Ο καθένας έχει συγκεκριμένη εκπαίδευση, όλοι είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να παρέχουν εκεί που χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες και πρόθυμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή όταν προκύψει κάτι να βοηθήσουν».

Στη δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τομεάρχης Σαμαρειτών-Διασωστών επεσήμανε πως «οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν σταματούν ποτέ τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά βεβαίως και το καλοκαίρι αντίστοιχα όταν έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Να τονίσουμε βέβαια ότι οι δράσεις δεν αφορούν μόνο την Αττική αλλά μιλάμε και για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και γενικότερα για όλες τις περιοχές την Ελλάδας καθώς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει 90 περιφερειακά τμήματα». Η κα. Σταμάτη μάλιστα τόνισε πως όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει «εμείς θέλουμε εθελοντές και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.redcross.gr και να δουν με ποιο τρόπο μπορούν, είτε προσφέροντας, είτε γίνοντας εθελοντές».

Η σημερινή δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork), πραγματοποιήθηκε έπειτα από εντολή του προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται πως το 2021, από τις συνεχείς δράσης του Ε.Ε.Σ. έχουν ωφεληθεί 1.896 άστεγοι και έχουν διανεμηθεί 4.500 πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό. «Επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως τα τέλη Απριλίου του 2022 προγραμματίζονται 35 επιπλέον αντίστοιχες δράσεις και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν περίπου 3.500 ευάλωτοι συνάνθρωποί μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα