16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμβόλιο Κορονοϊού: Υπό διερεύνηση η συσχέτιση του θανάτου 63χρονης με το AstraZeneca

Την πιθανότητα συσχέτισης τους θανάτου μίας 63χρονης γυναίκας στην Μυτιλήνη με το εμβόλιο της AstraZeneca, διερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υγειονομικές αρχές. Η άτυχη γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της παρουσίασε θρομβοεμβολικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε σήμερα.

Εάν επιβεβαιωθεί συσχέτιση με το εμβόλιο τότε θα πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που θα αποδίδεται σε παρενέργειες του εμβολίου καθώς είχε σημειωθεί πριν αρκετές εβδομάδες ένας ακόμη που αφορούσε σε μία 60χρονη που είχε καταλήξει στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά που εξετάζεται ότι σχετίζονται με το εμβόλιο AstraZeneca, πέρα από τα προαναφερθέντα, είναι ακόμη δύο, η περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη καθώς και της 44χρονης που είναι σε κρίσιμη κατάσταση από την ίδια περιοχή. 

Όπως μάλιστα επεσήμανε χθες και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, μόνο μία περίπτωση “έχει περάσει, έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ. Οι άλλες που τις ακούτε, και θα έλεγα εδώ ότι αυτές που ακούτε βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα (στον ΕΟΦ). Δηλαδή ότι υπάρχει ακόμη μία δυστοκία στο να συμπληρωθούν άμεσα τα ιατρικά στοιχεία από το νοσηλευτικό ίδρυμα, από το γιατρό στον οποίο καταφεύγει ένα άτομο”.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει και η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, η οποία πολύ πιθανό να ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Πηγή: news247.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα