18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακή κρίση: 3 νέα μέτρα ενίσχυσης για ρεύμα, φυσικό αέριο και αγρότες

Τρία νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022. 

Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και τους αγρότες. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι: 

  • Θα υπάρχει πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια και για τα ευάλωτα νοικοκυριά 
  • Θα υπάρχει αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% τον Δεκέμβριο 
  • Θα υπάρξει κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο 

Η ακρίβεια «θα είναι μαζί μας ακόμη για ένα διάστημα, θα μας πολιορκεί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην αγορά ενέργειας δεν έχει προηγούμενο, ειδικά σε ό,τι αφορά στις τιμές του φυσικού αερίου.

«Ναι υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά θα ήταν δυσθεώρητες, αδύνατο να τις διαχειριστούν πολλά νοικοκυριά, αν δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι τον ίδιο «δυναμικό χαρακτήρα» θα έχουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης τους πρώτους μήνες 2022 αν χρειαστεί, εκτιμώντας παράλληλα ότι τελικά θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. 

Στην ομιλία του Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου. «Δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω για το ακριβές ύψος», ανέφερε, αλλά πρόσθεσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί «με τρόπο που να μην τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε εισοδηματική στήριξη σε πολίτες που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος ζωής». 

Τέλος, δήλωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα έξι Rafale, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις τρεις φρεγάτες Belharra. 

lifo.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα