18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων στα Νότια Προάστια!

ImageΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., Τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Με τη χρήση των πλαστών εγγράφων μετέβαιναν σε Δ.Ο.Υ. όπου αιτούντο και λάμβαναν νέους Α.Φ.Μ. και με τη χρήση αυτών κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις τέτοιου ύψους, ώστε να λαμβάνουν επιστροφές φόρου

Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα πλαστά έγγραφα για σύναψη δανείων από Τράπεζες, αγορά πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, και αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από διάφορα πολυκαταστήματα.

Τα κέρδη της σπείρας από αυτές της δραστηριότητες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της σπείρας

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., Τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων με τη χρήση πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, εξουσιοδοτήσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων και άλλων εγγράφων.

Συνελήφθησαν στις 25 και 26-6-2013, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ν. Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιο Στέφανο και Σαλαμίνα, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 38, 40, 45, 46, 50 και 52 ετών και μία (1) 40χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει από το 2011 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων και πιστοποιητικών (Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων Εφορίας, κ.α.), μετέβαιναν σε Δ.Ο.Υ. όπου χρησιμοποιώντας τα, αιτούντο και λάμβαναν Α.Φ.Μ. Στη συνέχεια, με τη χρήση των νέων Α.Φ.Μ. κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις τέτοιου ύψους, ώστε να λαμβάνουν επιστροφές φόρου. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα πλαστά έγγραφα για σύναψη δανείων από Τράπεζες, αγορά πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, και αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από διάφορα πολυκαταστήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 38χρονος και ο 52χρονος είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και με τη συνδρομή του 45χρονου στρατολογούσαν τους συνεργούς τους. Η 40χρονη με την ιδιότητα της υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ. (μέχρι το Μάρτιο του 2013) παρείχε στοιχεία για την κατάρτιση πλαστών εκκαθαριστικών και διευκόλυνε τα υπόλοιπα μέλη κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Τέλος, οι υπόλοιποι συλληφθέντες μετέβαιναν στις εφορίες, στις Τράπεζες και τα καταστήματα για τη διεκπεραίωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα με τη χρήση τουλάχιστον σαράντα (40) πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πλαστά εκκαθαριστικά σημειώματα εισέπραξαν από διάφορες Δ.Ο.Υ. επιστροφές φόρου εισοδήματος ύψους άνω των 100.000 ευρώ. Επίσης, με πλαστά έγγραφα, πραγματοποίησαν συναλλαγές με τράπεζες για τη σύναψη δανείων, αγορές πολυτελών Ι.Χ.Ε., τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν και αγορές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Τα κέρδη της σπείρας από αυτές της δραστηριότητες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Δεκαεπτά (17) πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.
Δεκαπέντε (15) σφραγίδες διάφορων δημοσίων υπηρεσιών.
Πληθώρα πλαστών εκκαθαριστικών φορολογικών σημειώσεων.
Υπεύθυνες δηλώσεις.
Πλήθος πιστωτικών καρτών και καρτών αναλήψεως.
Βιβλιάρια καταθέσεων.
Πλήθος φωτογραφιών τύπου ταυτότητας-διαβατηρίου.
Πλήρης εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα