22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργατικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό: Ερωτήματα για τη συντήρηση και την ασφάλεια από τους εργαζόμενους

Απαντήσεις για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος το πρωί της Τρίτης στον ηλεκτρικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο ζητούν το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν απάντηση σε τέσσερα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο συνάδελφός τους, μεταξύ των οποίων αν ελέγχθηκε και από ποιόν φορέα το ιδιωτικό μηχάνημα πριν χρησιμοποιηθεί, καθώς αν έγινε η απαιτούμενη συντήρησή του.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά τον τραγικό θάνατο του εργαζομένου της Cosco που οδήγησε στη νικηφόρα απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ πενθεί για τον συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη και συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα στους οικείους του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους συναδέλφους. Παράλληλα, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και καλούμε την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα:

– Ελέγχθηκε και από ποιόν φορέα το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας;

– Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

– Η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας;

– Είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν βλάβη το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων. Η ανοχή τελείωσε».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα