18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πρωταθλητής στις καρδιές μας»

zamanisΔειτε την δήλωση του Νίκου Ζαμάνη στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου.

Αναλυτικά

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑΠρωταθλητής στις καρδιές μας ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με την εξαιρετική του απόδοση σε όλο το πρωτάθλημα αποδεικνύει τον τίτλο του ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ και ξαναγράφει ιστορία και ετοιμάζεται να σπάσει ρεκόρ 30ετιας.

Ενας ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που η ιστορία του έμελλε να γραφτεί σαν των προσφύγων ιδρυτών του, με κακουχίες και ταλαιπωρίες, ετοιμάζεται ξανά να κάνει τους οπαδούς του περήφανους. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, μετά και το αγχωτικό αλλά επιτυχές πέρασμα από την Βέροια ισοφάρισε το ρεκόρ των 11 σερί αγώνων χωρίς ήττα που πέτυχε την χρονιά 1986-1987 με προπονητή τον μακροβιότερο στην ιστορία του μέχρι τώρα (3 χρόνια) Ούρμπεν Μπραμς και πρόεδρο τον αείμνηστο Σταματελάτο. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με όπλο τον κόσμο του στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό ετοιμάζετε να γράψει ιστορία διευρύνοντας αυτό το σερί και πλέον θα είναι έτοιμος να καταρρίψει και ρεκόρ όλων των εποχών αυτό της περιόδου 84-85 με 13 σερί αγώνες χωρίς ήττα.

Η νεότερη ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν έγραψε μόνο δυο υποβιβασμούς (1992-1996). Δεν έγραψε μόνο για τα μυριάδες οικονομικά προβλήματα και τις ανεύθυνες έως εγκληματικές διοικήσεις που οδήγησαν για χρόνια την ομάδα στο δρόμο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν έγραψε μόνο για το ξεπούλημα παικτών και υποδομών και την διάλυση καλών ομάδων. Στην νεότερη ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν υπάρχει μόνο η μαύρη μέρα που η ομάδα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης βάζοντας την σε έναν ανήφορο, αφού μέχρι και τώρα έχει στην πλάτη την απαγόρευση μεταγραφών ως κληρονομία.

Στην νεότερη ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ υπάρχουν με μεγάλα χρυσά γράμματα τα δύο μας τρόπαια, το κύπελλο Ελλάδας του 1979 και το κύπελλο Ελλάδος του 1998. Υπάρχει η συμμετοχή στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Κυπελλούχων με προπονητή τον Ρόνι Γουίλαν. Υπάρχει ο αποκλεισμός της Ουντινέζε το 2004, ο αποκλεισμός της Σοσό το 2008. Υπάρχουν τα πρωταθλήματα 2003-2004-2007 που ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τερμάτισε 5ος, 6ος και 5ος αντίστοιχα. Πραγματικοί «άθλοι» για μια ομάδα που κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένη να περνάει βουνό τα προβλήματα.

Οπως πάντα λοιπόν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μέσα σε κυκεώνα προβλημάτων ξαναγράφει ιστορία. Μέσα στην θάλασσα προβλημάτων που τον πνίγει, όχι μόνο βγάζει το κεφάλι πεισματικά έξω από το νερό κοιτάζοντας τις μεγάλες ομάδες στα μάτια. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες ξανά και καλοκαθισμένος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Αναγκάστηκε να παίξει με φοβερό περιορισμό στις μεταγραφές την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες μπορούσαν να κοιτάξουν να αγοράσουν ότι ήθελαν και μέχρι εκεί που έφτανε η τσέπη τους. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ όμως όχι απλά δεν σύρθηκε στις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας, αλλά ανέδειξε και ταλέντα που βοήθησαν και στο όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα που απέδωσε η ομάδα αλλά και στην προσπάθεια του συλλόγου να ξεπεράσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τις μεταγραφές παικτών σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Μεταγραφές που έγιναν με πολύ βαριά καρδιά αλλά έπρεπε να γίνουν.

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ λοιπόν καλεί τον κόσμο του στο γήπεδο, δίπλα του, να κάνει την συνήθειά του πράξη ακόμα μια φορά κόντρα στα τόσα προβλήματα, να σπάσει τα κοντέρ και να γράψει νέο ρεκόρ. Επίδοση που αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ομάδα δεν είναι απλά ρεκόρ. Είναι άθλος. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καθιστά τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ, πρωταθλητή στις καρδιές μας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ βγάζει ιαχή θάρρους και μαχητικότητας. Την Κυριακή, η νίκη θα σημάνει και το νέο ρεκόρ μας. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτό το ματς, προκειμένου να αποθεώσουμε τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από το προπονητικό επιτελείο μας και τους ποδοσφαιριστές μας, που φροντίζουν να μας κάνουν συνεχώς περήφανους.

Το προσκλητήριό μας, αφορά σε γιορτή. Μια γιορτή στην οποία καλώ όλο τον λαό του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ να γίνει ο 12ος παίκτης της ομάδας μας και ταυτόχρονα να ζήσει μια ιστορική στιγμή. Αλλωστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου όλοι μας ζούμε, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ αποτελεί την ελπίδα μας και την αφορμή για να ζήσουμε μεγάλες χαρές.

Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι ο κόσμος μας θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και θα δώσει βροντερό παρών στο παιχνίδι της Κυριακής.

Νίκος Ζαμάνης

Διευθυντής Ποδοσφαιρικού τμήματος

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα