17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζωή Γιαβρή: Η Νεοσμυρνιώτισσα επιστήμονας που είναι υποψήφια για Ευρωπαία της χρονιάς

Η Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Advantis Medical Imaging, είναι ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για να κατακτήσουν το «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γυναίκες έως 30 ετών.

Κάθε μία υποψήφια έχει υπάρξει ιδρύτρια ή συνιδρύτρια κάποιας πετυχημένης καινοτόμου εταιρείας στην Ευρώπη.

Στόχος του βραβείου είναι ενθαρρύνει την εφαρμοσμένη καινοτομία μεταξύ των γυναικών, καθώς ενώ υπάρχουν πολλές γυναίκες ερευνήτριες στην ΕΕ, είναι ακόμη πολύ λίγες όσες εφαρμόζουν τις ιδέες τους στην πράξη και δημιουργούν καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός -που ξεκίνησε το 2011 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» της ΕΕ- απονέμει δύο βραβεία: ένα γενικό βραβείο (Women Innovators Prize) με εννέα υποψήφιες και ένα ειδικότερο για τις καινοτόμες γυναίκες έως 30 ετών (Rising Innovator Award) με τρεις υποψήφιες, μία από τις οποίες είναι η Ζ.Γιαβρή, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 20.000 ευρώ.
Για το 2018 υπήρξαν συνολικά 122 υποψηφιότητες και από μια ανεξάρτητη επιτροπή επελέγησαν 12 για τον τελικό γύρο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του έτους.

Η Ζωή Γιαβρή, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νευροβιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συνιδρύσει την Advantis, που έχει αναπτύξει το Brainance, ένα πρωτοποριακό λογισμικό (με βάση το υπολογιστικό «νέφος») για την επεξεργασία των εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα