24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επαναχρησιμοποίηση υλικών γίνεται πράξη στη Νέα Σμύρνη

Η επαναχρησιμοποίηση είναι η λύση! Στη Νέα Σμύρνη το απέδειξαν εφαρμόζοντας μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα.

Τι έκαναν; Μάζεψαν τα διαφημιστικά πανό από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης και από το τμήμα της Συγγρού που ανήκει στο δήμο και έδωσαν ξανά ζωή και χρηστική αξία σε ένα υλικό που θεωρούνταν για πέταμα. 

Όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας Γιώργος Κρικρής, τα συνεργεία καθαρισμού μάζεψαν συνολικά από τους δρόμους 150 πανό από συναυλίες, παραστάσεις, κέντρα διασκέδασης, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από PVC, τα έβαλαν στις αποθήκες, βρήκαν μια μοδίστρα που με χαρά ανέλαβε να τα μεταποιήσει και ήδη έχουν στα χέρια τους τις πρώτες 15 τσάντες κατασκευασμένες από… τα πανό!

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε ένα τεράστιο κομμάτι PVC από το να του δώσουμε ξανά ζωή μέσω μιας  τσάντας. Η «αναγέννηση» των απορριμμάτων απασχολεί κάθε σύγχρονο Δήμο.Οι συλλεκτικές τσάντες με οικολογικό χαρακτήρα εντάσσονται στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση αναδεικνύοντας τα οφέλη της χρήσης μιας επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας», μας λέει.

Όσο για τις αντιδράσεις των εμπόρων; «Με λίγη κουβέντα και μια τσάντα δώρο από επαναχρησιμοποιούμενο PVC, όλα λύνονται», τονίζει ο Γιώργος Κρικρής.

 

Related Articles

  1. 42 σπιτια δεν μου φαινονται πολλα! που ειναι η αστυνομια στην περιοχη μας!!!υπαρχει? στην ανω νεα σμυρνη μας εχουν ρημαξει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα