19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

3lyk4ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την εισβολή της Αστυνομίας σε σχολείο 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν. Σμύρνη, που με τέσσερις αστυνομικούς την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων του συγκροτήματος, συνέλαβε ανήλικο μαθητή, εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

Η προκλητική επίδειξη πυγμής από την Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους – με εντολή ή με ενέργεια – ασέλγησαν στο χώρο του σχολείου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποτρέψει αντίστοιχες αυταρχικές ενέργειες από τα όργανα της τάξης μέσα στα σχολεία και να διασφαλίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.  

       Η Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας                                       

       Μαρία Δανιήλ                                                       Μάκης Μαυρέλης

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα