14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θρήνος, «έφυγε» ο Βασίλης Σεβαστής

Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί. Ο Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία και έδωσε τόσα πολλά για τον στίβο, «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών από κορονοϊό.

Ο επί χρόνια ηγέτης του ΣΕΓΑΣ νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» αλλά, δυστυχώς, δεν άντεξε.

«Έφυγε» από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Βασίλης Σεβαστής πέρασε τη ζωή του μέσα στα ταρτάν και τους στίβους. Υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητές των δεκαετιών ’60 και ’70. Κατέκτησε το 1971 στο δέκαθλο το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στη Σμύρνη και ένα χρόνο αργότερα πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες. Οι Βαλκανικοί Αγώνες εκείνη την εποχή ήταν υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Με το πέρας της αθλητικής του καριέρας, ο Βασίλης Σεβαστής δε θα μπορούσε να μείνει μακριά από τη μεγάλη του αγάπη.

Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό και εκτός αγώνων. Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 και εντεύθεν Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας.

Η αγάπη των σωματείων και των αθλητών προς το πρόσωπό του φάνηκε και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ εκτοξεύθηκε και ο ελληνικός αθλητισμός γνώρισε επιτυχίες μοναδικές και ιστορικές, που όμοιές του δεν είχε στο παρελθόν. Η διοικητική σταθερότητα και η οικονομική αυτάρκεια ανέδειξε την ομοσπονδία σε πρότυπο για όλες στην Ελλάδα.

Ο στίβος πενθεί και θα πενθεί για καιρό. Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε ένα από τα σημαντικότερα μέλη του… Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

πηγή:sportime.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα