14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθοριστικό “τρίποντο” νίκης έβαλε ο Σταύρος Τζουλάκης με το Γιώργο Γάσπαρη

gasparisΗ γενιά των τωρινών 40άρηδων ήταν εκείνη που στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 έκανε τη δική της επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ για να γίνει το άθλημα επαγγελματικό. Οι ερασιτέχνες του «τότε» πάλεψαν για τους επαγγελματίες του «σήμερα» και το δελτίο έγινε… συμβόλαιο. Ο Γιώργος Γάσπαρης, επί είκοσι ολόκληρα χρόνια, κοσμούσε με το αστείρευτο ταλέντο του, την εξυπνάδα του και τη δίψα του για επιτυχίες τα ελληνικά γήπεδα ως ένας από τους πλέον πετυχημένους μπασκετμπολίστες εκείνης της εποχής.Εν έτη 2014, αποφασίζει να ασχοληθεί και με τα κοινά της Νέας Σμύρνης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη.

Το 2010, από ένα νέο πόστο, αυτό του βοηθού του Νέναντ Μάρκοβιτς στο πάγκο του Πανιωνίου. Μια ομάδα με την οποία έχει συνδέσει το όνομα του αφού στη Νέα Σμύρνη πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του (1975-1992).

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα παιδικά τμήματα του Πανιωνίου το 1975 και με το σύλλογο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος Εφήβων. Το 1981, σε ηλικία 16 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στην α΄ ομάδα του συλλόγου σε αγώνα επί του Ολυμπιακού σημιεώνοντας μάλιστα 17 πόντους. Υπήρξε επί δώδεκα χρόνια βασικός παίκτης στην ομάδα του Πανιωνίου και βασικός συντελεστής στη μεγάλη ομάδα του συλλόγου της δεκαετίας του ’80, η οποία έφτασε στον τελικό των πλέι-οφ του πρωταθλήματος, στα ημιτελικά στο Κύπελλο Κόρατς και κατέκτησε στο μοναδικό τίτλο της ομάδας. Στις 10 Απριλίου 1991 στον τελικό του κυπέλλου ο Γιώργος Γάσπαρης σημείωσε 20 πόντους και ο Πανιώνιος ανακυρύχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος.

Το 1993 ο Γιώργος Γάσπαρης κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Άρη απέναντι στην Έφες Πίλσεν. Την ίδια χρονιά έφτασε με τον Άρη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στην Εθνική Ελλάδος έχει 21 συμμετοχές. Πήρε μέρος στο Μουντομπάσκετ 1990, όπου στον αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας σημείωσε 17 πόντους. Επίσης, μετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1991, όπου σημείωσε 12 πόντους απένατι στη Βουλγαρία. Είχε συμμετοχές στην εθνική παίδων και πολύ καλή παρουσία στην εθνική εφήβων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα