22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Καμπανάκι» Κικίλια για τη Δυτική Αττική

Με τη χώρα να θρηνεί για την απώλεια άλλων 95 πολιτών λόγω επιπλοκών με τον κορονοϊό, ενώ 578 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (ανακοινώθηκαν και 1.667 νέα κρούσματα), ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πόσο δύσκολη, αλλά και κρίσιμη λόγω των εορτών, συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση. Αναφέροντας πως αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως άλλες χρονιές.

Ο υπουργός Υγείας χτύπησε «καμπανάκι» για τη δυτική Αττική, στάθηκε σε περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο», ενώ ανέφερε ακόμα πόσο μεγάλη σημασία έχει να φτάσει σε όλη την κοινωνία το πόσο σημαντικό είναι να γίνει ο εμβολιασμός, μέσω σχετικού προγράμματος. Στάθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα. Μίλησε και για την πίεση στις ΜΕΘ που παραμένει υψηλή…

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας. 

«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα»

Ακολούθως, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία σε όλες τις οικογένειες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα